Adózói fórum az Online Számla Rendszerről

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Illusztráció
Miskolc – Az új szabályok megismerését segíti három alkalommal a NAV megyei igazgatósága.

Az Online Számla Rendszerről, valamint a számlákkal kapcsolatos adatszolgáltatásról három alkalommal tart nyílt napot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Kedden, június 26-án és június 28-án 10 órától várja az érdeklődőket a NAV megyei igazgatósága a Miskolc, Kazinczy u. 19., szám alatti épületében, az I. emeleti előadóteremben.

Automatikusan továbbít

Július elsejétől minden olyan számláról, amelynek belföldi adóalanyra áthárított áfatartalma minimum 100 ezer forint, adatot kell küldeni a NAV-hoz. Az adatküldést legkönnyebben online számlázó program használatával lehet megvalósítani. Olyan számlázó programra van szükség, amely alkalmas arra, hogy az adatokat automatikusan továbbítsa az Online Számla Rendszerbe.

Manuálisan is

Az adatszolgáltatás azoknak is kötelező, akik kézzel kiállított számlákat, azaz számlatömböt alkalmaznak. ­Amennyiben ezen a számlán az áfa legalább 100 ezer forint, öt napon belül, ha pedig eléri az 500 ezer forintot, a kiállítás utáni napon kell elvégezni az adatszolgáltatást manuális feltöltéssel.

ÉM