Adományokkal segítik a rászorulókat

Többmillió forintnyi adomány érkezett megyénkbe a legrászorultabbak megsegítésére.

 Január elején  a Katasztrófavédelmi Szövetségtől – célzott támogatásként – 1,4 millió forint értékben élelmiszercsomagokat (levesporokat, mártásokat, teát stb.) és ruhaneműt kaptak Alsózsolca, Onga és Bőcs településeken élő, a belvíztől, árvíztől leginkább sújtott rászorulók. A csomagokat a Miskolci Polgárvédelmi Kirendeltség munkatársi osztották ki. Alsózsolca az elkövetkező hetekben várhatóan 50-100 pár lábbelit is kap a szövetségtől.

A karitatív gondoskodás ezzel nem ért véget. A Páli Szent Vince Társaság Szeretetszolgálat 1,2 millió forint értékű élelmiszercsomag-szálítmányt ajánlott fel Mád, Beret, detek, Gagyapáti, Büttös és Szászfa községeknek. Az adomány megvásárlását a helyszínre szállítását a megyei védelmimiroda szervezete meg és munkatársai felügyelik a kiosztást és az elszámolást, amely lényegében a napokban be is fejeződik. 

Jó helyre ment 

Gyárfás Ildikó, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke szerdai sajtótájékoztatóján példaérétkűnek nevezte azt az összefogást, amely az utóbbi időben a bel- és árvíz által leginkább sújtott településeken élők megsegítésére indult el a megyében és a megyén kívül is. Elmondása szerint mind a hivatalos, mind a nem hivatalos szervezetek és magánszamélyek is nagyon sokat tettek, hogy könnyebbé tegyék az embertek életét.

A Páli Szent Vince Társaság Szeretetszolgálatának milliós adományát az érintett települések, illetve a településeken élők nevében Galambosi Imre, Mád polgármestere köszönte meg és ígéretet tett arra, hogy a csomagok a leginkább rászorultakhoz jutnak el, hogy az adomány valóban elérje célját.

Sz.B.