Adócsalás gyanúja a világ leggazdagabb asszonya ellen

Adócsalás gyanúja a világ leggazdagabb asszonya ellen
Keresetet nyújtott be pénteken a világ leggazdagabb asszonya saját lánya ellen. Liliane Bettencourt-ot az háborította fel, hogy a rendőrséghez kerültek olyan hangfelvételek, amelyek a sajtó szerint azt bizonyítják, hogy a L’Oreal-birodalom örököse adócsalásban bűnös.

A 87 éves francia Liliane Bettencourt a L’Oreal alapítójának, Eugene Schueller lánya. Hatalmas, 22,9 milliárd dolláros vagyonát is a kozmetikai cégcsoportnak köszönheti, amiből még ma is jelentős részesedése van. A francia sajtó szerint az ominózus hangfelvételeket Bettencourt volt komornyikja készítette titokban. A hangfelvételeken, amelyek később a dúsgazdag asszony lányához kerültek, Bettencourt és pénzügyi tanácsadója beszélgetnek az állítólagos adócsalásról.

Az asszony lánya, Francoise Bettencourt-Meyers régóta perben áll anyjával, hogy megszerezze a család vagyonát. Szerinte anyja mentálisan alkalmatlan a vagyon kezelésére az életkora miatt, amit az is “bizonyít, hogy egy fotós-barátjának hatalmas értékű ajándékokat adott. A fotós, Francois-Marie Banier júliusban bíróság elé kerül, mert állítólag kicsikarta az asszonytól az ajándékokat, amelynek értéke egy milliárd dollár.

A komornyikot őrizetbe vették

Liliane Bettencourt ügyvédje szerint lopással, hamis esküvel és magántitok megsértésével vádolható Francoise Bettencourt-Meyers, akinek a “beépített ügynöke volt a komornyik.”A komornyikot és nem sokkal később egy meg nem nevezett komputer-szakértő szerdán vették őrizetbe a rendőrök a hangfelvételek miatt, amelyek 2009 májusa és 2010 májusa között készültek Bettencourt-nak a Neuilly-sur-Seine-ben lévő villájában..

A Mediapart nevű hírportál szerint a hangfelvételek azt bizonyítják, hogy Liliane Bettencourt 80 millió eurót rejtett el svájci bankszámlákon adócsalás révén. Állítólag az asszony pénzügyi tanácsadója ki akart építeni egy adóelkerülő pénzügyi útvonalat Szingapúrig, mert ott a tanácsadó szerint “nem kérdeznek semmit.”

– Független Hírügynökség –