Adni tudók és kapni vágyók jelentkezését várják a Vojtinában

Debrecen – A Vojtina Bábszínház nyílt pályázatot hirdet bábszínház-látogatás támogatására szociálisan hátrányos helyzetű óvodás és kis­iskolás korú gyermekcsoportok számára.

A debreceni bábosház több mint negyven éve szolgálja a Hajdú-Bihar megyei gyermekek és családok igényes szórakoztatását. „Néhány éve érkeznek hozzánk olyan információk, hogy a bábszínházba való eljutásnak anyagi természetű akadályai vannak. Mivel színházunk hitvallásához tartozik az esélyegyenlőség megteremtése, egy pályázattal szeretnénk segíteni az ilyen indokkal távol maradóknak.” – írja közleményében az intézmény sajtóreferense. A megyénkbeli óvodák és általános iskolák a 2017-2018-as tanévre egy előadás ingyenes megtekintésére jelentkezhetnek június 23-ig szociálisan hátrányos helyzetű csoportjaik/osztályaik részére.

Az ajándékjegy anyagi fedezetét a bábszínház gazdasági társulások, civil szervezetek és magánszemélyek felajánlásai alapján szeretné biztosítani. A Vojtina ezért várja a fenti célokkal egyetértők és azokat támogatni kívánók jelentkezését is!

HBN