Adidas, Ralph Lauren, Star Wars: tömve volt a kamion hamis ruhákkal

Adidas, Ralph Lauren, Star Wars: tömve volt a kamion hamis ruhákkal
© Fotó: NAV
Ártánd – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándnál több mint 8 millió forint értékű hamis ruházati terméket találtak egy lengyel kamionban. A ruhákat lefoglalták, az ügyben szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei munkatársai megállítottak Ártándnál egy kamiont, ami Törökországból Lengyelországba tartott. A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen megvizsgálták a szállítmányt, melyben szerzői jog védelme alatt álló, hamis márkajelzéssel és felirattal ellátott ruhákat találtak. A gyermekruházat (Mickey Mouse, Hello Kitty, Star Wars) mellett felnőtt nadrágok, ingek, zoknik (Zara, Adidas, Ralph Lauren, Gant) és mezek (Barcelona FC, AC Milan) is előkerültek – közölte a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága.


Ártánd 317

Fotó: NAV


A pénzügyőrök a több mint 8 millió forintot meghaladó értékű hamis ruházati termékeket lefoglalták és ismeretlen tettes ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Címkék: , ,hirdetés