Adhatnának bármennyit, de nincs miből

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Matey István
Tiszagyulaháza – „Az önkormányzat még sosem rendelt tűzifát és szenet a rászorulók részére, semmiféle támogatást sem kapnak és sokan vannak, akik igazán rászorulók” – írta egyik tiszagyulaházi olvasónk a Napló Facebook-oldalára.


– A település önkormányzata még soha nem pályázott tűzifa támogatásra. De nem azért, mert nem lenne rá igény vagy szociálisan érzéketlenek lennénk. Hanem azért, mert a tüzelőanyag szállítási költséget, amely minden esetben a nyertes önkormányzatot terheli, a település nem tudja kifizetni – válaszolta kérdésünkre Maginé dr. Csirke Erzsébet jegyző.

– Amíg a jogszabály lehetővé tette, tehát ez év március 1-jéig adtunk lakásfenntartási támogatást, és ebben benne volt a tüzelőtámogatás is. A lakásfenntartási megszűnése után nem lépett a helyébe semmi. A törvény ugyan lehetővé teszi, hogy az önkormányzat olyan támogatást és annyit adjon, amennyit csak tud. Tiszagyulaházán azonban pénz híján ilyenre nincs lehetőség. Csupán a rendkívüli élethelyzetbe kerülteket tudjuk támogatni – tette hozzá a jegyző.

HBN