Helyi közélet

2008.07.09. 10:44

Többszáz embert vesznek fel a napokban

<p>Debrecen - Mobiltelefonok összeszerelését kezdik meg a harmadik negyedében Debrecenben. Nem lehetetlen, hgoy a munka már augusztusban indul. A jelentkezőket az MGM területén csütörtökön 9 és 14 órától várják felvételi tesztre.<BR /></p>

Az elektronikai gyártással foglalkozó cégek közül a Foxconn a világon a legnagyobb – mondta Tálos Péter, a vállalkozás egyik magyarországi igazgatója, amikor telefonon elértük. Megerősítette értesülésünket, mely szerint a tajvani cég Debrecenben, a volt Magyar Gördülőcsapágy Művek területén hamarosan elkezdi a gyártást, s már az induláskor többszáz embert foglalkoztatnak, később, a piac alakulásától függően akár ezer fölé mennek – mondta az igazgató.
A Debrecenbe települést azzal indokolta, hogy helyileg számukra kedvező, s igényt tartanak a képzett munkaerőre. A mobiltelefonok összeszerelését ugyanis csak kis részben végzik kézi erővel, a műveletek többsége automatizált lesz. Arra a kérdésünkre, hogy a szállítást vasúton, közúton vagy légi úton oldják meg, TálosPéter egyelőre nem tudott biztos választ adni.
A Foxconn hazai székhelye jelenleg Komáromban található.

Kapcsolódó cikkek:

A felsővezetés csapdái

A Krauthammer legutóbbi európai tanulmánya szerint hogy a beosztottak csupán 42 százaléka tartja megbízhatónak a saját cégét, és csak 37 százaléka látja a feljebbvalóját példaképnek. Ennek magyarországi oka lehet, hogy nálunk még gyakori a "nekem többet lehet megengedni magamnak" hozzáállás

Öt vezetési stílus, más-más hatékonyság

Milyen hatással van a vezetési stílus a csoport életére? Erre kerestük a választ Dr. Klein Sándor szakértő segítségével, aki öt főnöktípust különböztet meg, és vallja, hogy a munkavállaló és a munkáltató csak akkor tud együttműködni, ha kiegészítik egymást.

Álommunkahelyek, álomkarrierek

Egy felmérés szerint a legfontosabb munkahely-választási tényezők a pályakezdők számára a munkahelyi légkör, az előrelépési, tanulási lehetőségek, a vállalat jó hírneve, a rugalmas vezetési stílus. Meglepő: a kezdő fizetés nagysága csupán az 5. legfontosabb szempont. Elkészült a legnépszerűbb munkahelyek 10-es toplistája is.

Állásinterjú: Ne stresszeljük magunkat!

Egyre népszerűbbek az állásinterjúkon a szituációs gyakorlatok és a stresszinterjúk. Ha nem vagyunk felkészülve az ilyen jellegű próbatételre, vagy hagyjuk magunkat megijeszteni, könnyen leblokkolhatunk, leszerepelhetünk, rontva ezzel esélyeinket.

Fizetésemelés: hogyan kérjük, mi a jó taktika?

Sok cégnél évente egyszer egy egységes koncepciójú fizetésemelés formájában növelik a béreket. Ha ezen felül szeretnénk béremelést, nagyon jól meg kell gondolni, mikorra időzítjük a kérésünk tálalását, illetve mivel érvelünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában