A Zamaton a streetfood is debreceni

Akt.:
A Zamaton a streetfood is debreceni
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválra készített debreceni párosok új köntösben is várják a közönséget péntektől vasárnap késő délutánig a Nagyerdei Stadionnál.

Kétszáz különböző pálinkát lehet majd megkóstolni a hazai pálinkakészítő mesterek jóvoltából a most hétvégi Zamat Fesztiválon, ahol kilenc helyi étterem gondoskodik majd a jobbnál jobb ételekről.

A Butiq bisztró és bár októberben ünnepli második születésnapját, a Zamaton pedig most vesznek részt először. „Örömmel tapasztaltuk, hogy a Zamat is azt a minőségi gasztronómiát képviseli, mint éttermünk, szívesen álltunk a debreceni páros kolbászt érintő kezdeményezés mögé is. A fesztiválra összeállított étlapon a klasszikus vonal és a kreativitás egyaránt érvényesül, készítünk tojásos lecsót debrecenivel, a debreceni aprópecsenyénkhez is lesz kolbász, de képviseljük a street food vonalat is. A fesztiválra fejlesztett kiflinkben különböző szószokkal és feltétekkel kínáljuk a páros kolbászt, ez DebDognak neveztük el” – engedett bepillantást az étlapba Farkas István, a Butiq tulajdonosa, aki azt is elárulta, hogy a pálinkafesztiválhoz kifejezetten illik majd a törkölypálinkás marharagujuk, és még csülkös-káposztás bablevest is kínálnak majd debrecenivel.

A Zamat gasztrotörténetében öreg rókának számít a Melange étterem, melynek ételeit már várja is a közönség. „Cipóban tálalt csülökragunk, amit debrecenivel gazdagítunk és a párolt káposztával kínált sült kacsánk, valamint a császármorzsánk olyan kedvelt ételek voltak eddig is a Zamaton, hogy ezúttal is elkészítjük őket. A páros kolbászunk 70 százalék sertés- és 30 százalék marhahúsból készül, csípős wasabi mártással, retekkel, hagymakarikával pedig – képviselve a street food világát – bagettben is elérhető lesz a fesztiválozóknak” – mesélt étvágygerjesztően a kínálatról Rózsa Attila, a Melange séfje.

HBN-SzL


A szeptember 18-án, pénteken 14 órakor kezdődő fesztiválra jegyek elővételben Debrecenben a Tourinform, IBUSZ és Földkörüli Utazás irodáiban, a Kölcsey Központban, a Libri Könyvesboltban, a Líra Könyváruházban és az OTP Travel Silvernél kaphatók. A rendezvény pénteken és szombaton 17:00 óráig, vasárnap egész nap ingyenesen látogatható.


Nem is gondolnánk, mennyi finomság megy a pálinkához
Debrecen – A streetfood hangulatot is becsempészik a Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválba.


Debrecen helyrerázná a megtépázott pároskolbászt
Debrecen – A szombati „páros nap” lesz a háromnapos 5. Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválon a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, valamint a HALL-ban.


Párosan szép az élet a kolbászok közt
Debrecen – Mint a legtöbb magyar ételnél, így a debreceni pároskolbásznál sem találtunk egy olyan receptet az interneten, ami megegyezne a másikkal. Már alapvetően az alapanyagoknál meg vagyunk lőve, mert van, ahol említenek marhát is bele, míg máshol csak sertésre utalnak.


Degeszre ehetjük magunkat debreceni párossal
Debrecen – Nemcsak sült kolbászként mustárral, de leveshez és egytálételhez is kínálják majd a debreceni párost.


Zamatos étterempremierek a fesztiválon
Debrecen – Még meg sem nyílt a Keszegsütő étterem, de a Zamat Fesztiválon már megkóstolhatjuk legfinomabb ételeiket.


Debreceniző show a Zamat Fesztiválon
Debrecen – A cívisváros híres ételével (is) várja vendégeit a fesztivál.