A Zalaegerszeg vár rájuk

Feczkó Tamás
Feczkó Tamás - © Fotó: HBN
Balmazújváros – A Feczkó Tamás érkezésével megtáltosodó Balmazújváros a zalaiak ellen folytathatja remek sorozatát.

Három fordulóval a másodosztályú pontvadászat zárása előtt több csapat is ádáz harcot vív: vannak, akik a feljutásért küzdenek, míg néhányan a kiesést szeretnék elkerülni. Utóbbi kategóriába sorolandó a 14. helyezett Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, amely vasárnap 18 órától hazai pályán, a győzelem reményében látja vendégül a Zalaegerszeget.

Korábbi bajnokcsapat érkezik

A zalai klub legnagyobb sikerét 13 esztendővel ezelőtt érte el, amikor története során először megszerezte a bajnoki címet az élvonalban, majd a gárda 2012–ben 13 egységgel búcsúzott az NB I–től. Az egerszegiek ebben az idényben 27 összecsapás során 32 pontot gyűjtöttek be, ezzel a tabella 8. pozícióját foglalják el. A kék–fehérekről túlzás lenne azt állítani, hogy életük formáját futják, hiszen legutóbbi hat bajnokijukból ötöt elvesztettek, egyedül a Mezőkövesd ellen sikerült diadalmaskodniuk, meglepően simán, 4–0 arányban. Az együttes házi gólkirálya Délczeg Gergely, aki tíz alkalommal vette be az ellenfelek kapuját az NB II–ben.

Bravúros pontmentés

A balmazújvárosi drukkereknek nem lehet panaszuk a kedvencek utóbbi időben nyújtott teljesítményére, ugyanis sorsdöntő ütközeteket abszolváltak sikerrel. Feczkó Tamás tanítványai közül csupán Angyal Norbert maródi, a korábban sérüléssel bajlódó játékosok már együtt készülnek a csapattal. Az újvárosiak az őszi idényben emlékezetes összecsapáson, ponttal távoztak a ZTE Arénából. A novemberi találkozón hiába vezetett már hárommal a ZTE, a hajdúságiak küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, ugyanis Belényesi duplájával és Pintér góljával egálra mentették a meccset. A Balmazújvárosi Városi Sportpályán legutóbb 2013 októberében csaptak össze a felek, ekkor 2–0–s sikerével otthon tartotta a pontokat a házigazda, ebből is meríthet az Újváros. Szergej Pacaj másodedző az alakulat hivatalos weboldalán beszélt a Zalaegerszegről, szerinte hiába van viszonylag kényelmes pozícióban a rivális, nem veszi félvállról a hétvégi ütközetet.

HBN–BÁSporthírek


hirdetés