A víztoronyban ünnepel az ötéves KULTer.hu

A víztoronyban ünnepel az ötéves KULTer.hu
© Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Beszélgetésekkel, felolvasással jelentkeznek a lap szerzői, szerkesztői.

Az országos hírű, de főképp egykori és jelenlegi debreceni egyetemisták által szerkesztett KULTer.hu kortárs kultúrportál 2010 szeptemberétől napi frissüléssel ad helyet a kortárs irodalmi és vizuális kultúrához, valamint a popkultúra legfrissebb izgalmas jelenségeihez kapcsolódó szövegeknek.

A portál által a Nagyerdei Víztorony H2O Galériájában indított KULTerdő sorozat is az összművészetiség jegyében bontakozik ki, telt házas eseményekkel a szemeszter elejétől. 2015. november 24-én (kedden), 20.00-tól ezúttal a megújult felületet kapó KULTer.hu-t mutatják be az idén ötéves szülinapját ünneplő lap szerkesztői. A portál főszerkesztője, Áfra János beszélget Marno János Babérkoszorú-díjas költővel, majd az est további részében felolvasnak a KULTer.hu szerzői közül Juhász Tibor, Keller Ilka, Kovács Edward, Magolcsay Nagy Gábor, Novák György, Nyirán Ferenc, Nyilas Atilla és Papp-Für János, akiknek Papp Sándor, az oldal főmunkatársa tesz fel egy-két aktuális kérdést.

Az este zárlatát adó chill out zenei világáról Forgotten Dreams és Kisszántó gondoskodnak, s közben versrészlet-vetítéses válogatás lesz látható az elmúlt 5 év megjelenéseiből.

HBN