A világbajnok is itt lesz

A világbajnok is itt lesz
A világbajnok is itt lesz - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nagy sztárok között mutathatják meg a magyar lányok, hol tartanak.

Finiséhez érkezett a március 14. és 16. között Debrecenben, a Főnix Csarnokban megrendezendő Ritmikus Gimnasztika Világkupa forduló és az MTK Kupa szervezése. Három héttel a nagyszabású esemény előtt sajtótájékoztatón számoltak be arról, hogyan haladnak a viadalok előkészületei.

– Rendkívüli módon örülünk, hogy újabb világversenynek adhat otthon a cívisváros, nagy sikert remélünk és bízunk benne, sokan látogatnak ki buzdítani a magyar lányokat – adott hangot reményeinek Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, akitől Dr. Korom Norbert, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke, és nem mellesleg a Magyar Olimpiai Bizottság tagja vette át a szót.

– Célegyenesébe érkezett a világkupa szervezése, eddig is óriási munkát végeztek a rendezők, akikre még a hajrában is bizonyára sok megoldandó feladat vár. A kupát nem titkoltan azzal a céllal rendeztük, hogy lányaink megmutathassák magukat a hazai közönségnek. Húsz nemzet képviselteti majd magát a világkupán, 78 sportoló adta le nevezését, köztük az aktuális világbajnok is, Yana Kudryavtseva. Pár éve szintén Debrecenben volt a második forduló, szeretnénk, ha ez is ahhoz hasonló sikerekkel zárulna – mondta az elnök.

A cikk folytatását a naplo.hu-n és a Hajdú-bihari Napló február 21-i számában olvashatják.