A világ túlsó felére repítő tánc

A világ túlsó felére repítő tánc
A világ túlsó felére repítő tánc - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A 60. jubileumi esztendejéhez kapcsolódóan rangos nemzetközi fesztiválra adta be pályázatát és nyert meghívást a Debreceni Hajdú Táncegyüttes: június 14–23. között – egyedüli kelet-közép európai tánckarként – az indonéziai Tenggarongban, az Erau International Folklore & Art Festival elnevezésű találkozón vehet részt.

– A fesztiválközvetítő irodák világában külön elismerés az együttesnek, a megyének és Magyarországnak, hogy a hajdúsági táncok színpadi megformálása olyan sikert aratott a külföldi táncosok, koreográfusok körében, hogy a pályázati procedúrán a fesztivál igazgatója a Debreceni Hajdú Táncegyüttest választotta ki – foglalta össze érdeklődésünkre a meghívás jelentőségét Lovas Bálint művészeti vezető. A találkozón a Hajdún kívül a világ minden pontjáról vesznek részt csoportok: a helyi együttesen kívül fellépők érkeznek majd Oroszországból, Hollandiából, a Fülöp-szigetekről, Kolumbiából, Dél-Koreából, Horvátországból, Bangladesből, Egyiptomból és Lettországból – tette hozzá.

A Népművészet Európa Díjával kitüntetett együttes hasonló fellépéssorozaton már képviselte a magyar kultúrát, Debrecent, Hajdú-Bihar megyét és Magyarországot Brazíliában, Mexikóban és Kanadában.

HBN