A világ minden tájáról jönnek hozzánk röplabdások

Akt.:
A világ minden tájáról jönnek hozzánk röplabdások
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – Harminchét ország több tucat csapata szerepelt az eddigi tornákon, de ez a szám idén emelkedni fog.

Immár 19. alkalommal rendezik meg az Eötvös Kupát, mely Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi leány- és fiú utánpótlás röplabda versenye. Az Eötvös DSE által szervezett hagyományos teremröplabda-tornát idén augsuztus 17. és 19. között tartják, a debreceni helyszíneken kívül több hajdú-bihari városban, így Balmazújvárosban, Derecskén és Kabán is lesznek csoportmérkőzések.

Kedden tartották az esemény felvezető sajtótájékoztatóját a cívisvárosban. – Nagy erőkkel készülünk az idei kupára, mely már a 19. lesz. Új települések is belépnek a körbe, összesen tizenkét helyszínen bonyolítanak le mérkőzéseket – mondta el Szombathy András, a torna főszervezője.

Bakó István, Derecske polgármestere szerint örömteli és megtisztelő, hogy ebben az évben az ő városuk is az egyik házigazdája lehet az Eötvös Kupának, egyszersmind pedig felelősséggel is jár a közreműködés. – Egy fiataloknak szóló sportrendezvény hírét viheti a településünknek, éppen ezért a lehető legtökéletesebben szeretnénk ellátni feladatunkat. Bízunk benne, meg tudunk felelni az elvárásoknak, és jövőre, a 20., vagyis jubileumi tornán is számítanak majd ránk – fogalmazott Derecske első embere, aki fiatalabb korában maga is röplabdázott.

Csiszár Imre, Hajdúnánás alpolgármestere úgy véli, a kupa egyfajta hidat képez a megye városai között és összehozza az embereket. Nánás tavaly, és idén is az Eötvös Kupa nemzetközi strandröplabda-torna egyik színhelye, de remélik, a következő esztendőben akár a teremtorna szervezésébe is bekapcsolódhatnak.

Nehéz, de megéri

Az Eötvös DSE körzetének önkormányzati képviselője, dr. Kiss Sándor 2002 óta segíti a kupát, így jól tudja, mennyi munkával jár évről-évre összehozni, de megéri, mert a városvezetés is az egészséges életmód elkötelezettje, amihez szorosan hozzákapcsolódik a sport.

Váradi Istvánné, a kabai Sári Gusztáv Általános és Alapfokú Művészeti Iskola főigazgatója a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy bár náluk az infrastrukturális helyzet nem a legtökéletesebb, ugyanakkor nagy-nagy vendégszeretetükkel próbálják ezt kompenzálni.

A verseny helyszínei között szerepel Balmazújváros (Veres Péter Gimnázium – vasárnap 14 órától), Kaba (Sári Gusztáv Ált. Isk. és AMI. – vasárnap 14 órától), Derecske és Debrecen (Tóth Árpád Gimnázium – mindhárom nap; Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és AMI. – vasárnap 14 órától; Diószegi Sámuel Közép- és Szakképző Iskola – vasárnap 14 órától; Napraforgó Waldorf Általános Iskola – vasárnap 14 órától; Fazekas Mihály Gimnázium – vasárnap 14 órától).

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés