A világ milliárdosai egyetértenek abban, hogy az egészség a legnagyobb globális probléma

Akt.:
A világ milliárdosai egyetértenek abban, hogy az egészség a legnagyobb globális probléma
A gazdagok kevés dologban értenek egyet. Bugatti vagy Mercedes? Hawaii vagy Bora Bora? Megannyi probléma, amiben nem tudnak dűlőre jutni. Egy dologban viszont most egy állásponton vannak: az egészségügyi helyzet világszerte aggasztó és ez ellen tenni kell.

Legszívesebben tehát jelen pillanatban valamilyen egészségüggyel foglalkozó cégbe öntenék a vagyonukat. De most kapaszkodjanak: a befektetésnél sokkal fontosabbra tartják a társadalmi felelősségvállalást, mint a megtérülést. A kutatás során 400 olyan gazdagot kérdeztek meg, akik legalább 5 millió dollárt akartak befektetni Amerikában, Európában, Ázsiában vagy éppen a Közel-Keleten. Mind a négy régióban első helyre került az egészségügy.

A milliárdosok többsége (52%) ezt egyfajta missziónak tekintik és nem pusztán befektetésnek. Mindenképpen örvendetes az az út, ami felé elindultak, talán most eszméltek rá arra, hogy ideje valamit visszaadni a társadalomnak. Amerikában fontosnak tartják még a környezetvédelmet és az oktatást, míg Európában és Ázsiában inkább társadalmi változásra vágynak. A Közel-Keleten még a vallás is felfért a dobogóra.

Philanthropist Causes
hirdetés