A világ második legnagyobb SSD-szállítója lett a Kingston

A világ második legnagyobb SSD-szállítója lett a Kingston
© Forrás: YouTube
Budapest – A Kingston Techno­logy Company, Inc., a világ vezető független memóriagyártójának flash memóriákra specializálódott leányvállalata, a Kingston Digital, Inc. bejelentette, hogy 2016-ban 16 százalékos részesedést ért el az SSD-meghajtók globális piacán, amivel a Kingston Digital a világ második legnagyobb SSD-szállítójává nőtte ki magát.

A Forward Insights független piackutató cég összesítése alapján 2016-ban összesen 63 millió SSD került forgalomba világszerte, ebből közel 10,1 millió darab származott a Kingstontól. Az értékesítési csatorna disztribútorokból, viszonteladókból, kiskereskedelmi forgalmazókból, rendszerépítőkből és szolgáltató cégekből áll. „Az SSD-k iránti érdeklődés egyre növekszik, mivel a fogyasztók és a vállalati ügyfelek egyaránt látják, milyen előnyökkel jár a merevlemezek leváltása. A Kingston közel 30 éves működése óta értékesítési stratégiájának középpontjában a disztribúciós partnerei állnak. A velük ápolt kiváló kapcsolat segített abban, hogy a 2009-ben megjelent első meghajtónk óta világszerte erősödjünk az SSD-k piacán” – mondta Tony Hollingsbee, a Kingston SSD-üzletágért felelős vezetője.

A forgalom 60 százaléka

Gregory Wong, a Forward Insights igazgatója és vezető elemzője a következőt nyilatkozta: „Kutatásunk alapján tavaly az értékesítési csatornákon keresztül történő teljes forgalom 60 százaléka származott külső SSD-gyártóktól. A Kingston az ágazat élvonalában volt ebben.

kuytu.hu

Címkék: , ,