A világ legnagyobb modellvasútja is felkerült a Google Utcaképre

A világ legnagyobb modellvasútja is felkerült a Google Utcaképre
© Fotó: google-latlong.blogspot.hu
Budapest – Már a világ legnagyobb modellvasútja, a híres hamburgi Miniatur Wunderland is megtekinthető a Google Utcakép (Street View) szolgáltatás segítségével.

A Google magyarországi sajtóirodájának MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint az Utcakép-fotókat miniatűr kamerákkal készítettek, amelyeket a modellvonatokra és autókra erősítettek. Bár korábban már szereltek kamerákat gondolára, hátizsákra vagy hómobilra is, ez az első alkalom, hogy ilyen kisméretű készülékeket használtak volna a programhoz.

A több német tartomány mellett amerikai nevezetességeket is bemutató Miniatur Wunderland 13 kilométernyi vasútvonallal, és több mint 200 ezer apró városlakóval büszkélkedhet. Az érdeklődők a szolgáltatáson keresztül az “utcán állva” nézhetik meg a múzeum modellvárosait és régióit, köztük a Grand Canyont vagy egy miniatűr Oktoberfestet is. Olyan részleteket is megfigyelhetnek, amelyek a modellt élőben meglátogatók elől rejtve maradnak: koncerten táncoló tömegbe vagy éppen seprűnyélen lovagoló farmerekbe botolhatnak böngészés közben.

A hamburgi múzeumról készített Google Utcaképről bővebb információ az amerikai óriásvállalat hivatalos blogján (www.google-latlong.blogspot.hu) olvasható – áll a közleményben.

Ide kattintva felfedezheti Wunderlandot!

– MTI –