Helyi közélet

2013.10.30. 14:40

Inkább megetetik a jószággal

Hajdú-Bihar - A csemegekukorica és a zöldborsó hozott a konyhára, a többi viszont csak vitt.

Hajdú-Bihar - A csemegekukorica és a zöldborsó hozott a konyhára, a többi viszont csak vitt.Eredményesség szempontjából gyenge-közepes évnek lehet mondani az ideit - állítják egybehangzóan a Napló által megkérdezett megyénkbeli növénytermesztők.

Nem lenne rossz, de...

- Búzából az öt tonna feletti átlaghozam végül is nem lenne rossz, kár, hogy a jelenlegi árak mellett még sincs rajta haszon. Ugyanez igaz az árpa, a kukorica és a napraforgó esetében is - mondta Békési Imre, a derecskei Petőfi Mezőgazdasági Kft. ügyvezetője, hozzátéve, az a szerencséjük, hogy az állattenyésztési ágazatuk takarmányigénye jelentős, márpedig a vásárlói pozíció éppen a nyomott árak miatt ma kifejezetten kedvező a piacon.

Jakab Tamás gazdálkodó úgy véli, hogy aki idén csak búzát, kukoricát és napraforgót termesztett, az most szívhatja a fogát, hiszen a terméshozamok növekedése képtelen volt kompenzálni a felvásárlási árak valóságos mélyrepüléséből adódó kiesést.

- Akinek volt csemegekukoricája vagy zöldborsója, az jobb esztendőt tudhat maga mögött, bár ahol ez utóbbiak kifagytak (például a kabai vagy a hajdúböszörményi határban), ott több tízmilliós károk keletkeztek - árnyalta a képet a gazda, aki a társait arra biztatja, hogy ha tehetik, várjanak a terményük eladásával.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában