A vihar átírta a programot Belekben…

A vihar átírta a programot Belekben…
A Belekben tomboló ítéletidő miatt elmaradt a Loki hétfő délutáni edzőmeccse.

Hétfőn a bolgár Lokomotív Plovdivval vívott volna felkészülést a Törökországban edzőtáborozó DVSC-TEVA, ám az orkánszerű szél és a szüntelenül szakadó eső miatt végül el kellett halasztani a kilencven percet. Ezért a pórul járt lokisták – jobb híján – a konditeremben mozgatták meg izmaikat és csak reménykedhettek benne, hogy az időjárásban pozitív változás áll majd be.

– Rendkívül kellemetlen ez a szituáció, hiszen egy gondosan megtervezett menetrendet borított fel a rossz idő – panaszolta el Herczeg András, miközben a toboló vihart kémlelte az ablakon át. – Évek óta itt edzőtáborozik a csapat, de ilyen szörnyű időjárást még sosem fogtunk ki. Nincs mit tenni, a mozgásra szüksége van a társaságnak, ezért az edzőtermi foglalkozás mellett voltunk kénytelenek dönteni.

Kitelepítették a patikát

A majd kéthetes túrán a szakmai stáb mellett az egészségügyi gárdának is rendkívül fontos a szerepe.

– Jókora poggyásszal érkezünk, az biztos – fogalmazott Dankó Mihály rehabilitációs edző, aki a futballisták minél tökéletesebb karbantartásáért felel. – Egy tíznapos edzőtábor előtt rengeteg bepakolknivaló akad: a táplálék kiegészítők, a gyulladáscsökkentő krémek, a vitaminok, a masszázsolajok vagy a gyógyszerek mind elengedhetetlen kellékei egy ilyen túrának. De kötszerek, infúzió és Dézsi doktor varrókészlete sem hiányozhat a bőröndökből. Sorba kell vennünk minden lehetséges betegséget A-tól Z-ig, a megfázásos nyavalyától a húzódásokon át a gyulladásos sérülésekig. Tulajdonképpen kitelepítjük az otthoni patikánkat Belekbe – mondta a tréner.

– Nyilván másabb munkát követel tőlünk egy ilyen feszített tempójú táborozás, a labdarúgók nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, hiszen napi két edzés van és kétnaponta nemzetközi mérkőzések. Ez jobban megterheli a futballisták szervezetét, nagyobb a sérülésveszély, ami nagyobb odafigyelést követel a részünkről is.Jelenleg két játékosnak van problémája: Feczesinnek a combfeszítő izma bekeményedett, Varga Józsinak pedig vélhetően gerincproblémái vannak, ami korábbról eredhet. Mindent megteszünk azért, hogy ők is minél hamarabb a csapat szolgálatára állhassanak – osztotta meg nézeteit a Naplóval Dankó Mihály.