csak környezettudatosan

2019.09.10. 09:49

Új szelektív tárolókban gyűjthetnek Újfaluban

Tisztábbá, koncentráltabbá válik a hulladékgyűjtés, és gyorsabb lesz a feldolgozás is.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Szeptember közepétől kezdődően minden berettyóújfalui háztartásba ingyen eljuttatja a önkormányzat azt a 120 literes szelektívhulladék-gyűjtő edényt, amely ezután a sárga zsákos szelektív gyűjtést váltja a városban – jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón Muraközi István polgármester, a Bihari Szilárdhulladék-lerakó és Hasznosító Társulás elnöke, valamint Simon Péter, a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A hulladék elszállítása a megszokott rend szerint zajlik majd. A nagyobb űrmértékű kukában higiénikusabban, koncentráltabban tudja gyűjteni a lakosság a papírt, műanyagot, kartondobozt, szórólapot, prospektust, PET-palackot (laposra taposva!), tiszta tisztítószeres flakonokat, alumíniumdobozokat és fóliaszemetet. Üveget továbbra sem lehet bedobni.

A Bihari Hulladékgazdálkodás telephelyére pályázati források felhasználásával több, mint 6300 ilyen tároló érkezett, emellett pedig a megyében több, mint 4 ezer darab 300 literes komposztálóedényt is kiosztanak. – A környezetvédelem ügye kiemelten fontos, nagy lépést tettünk ennek érdekében – mondta Muraközi István polgármester a sajtótájékoztatón.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

A szerves hulladék felhasználására szolgáló tárolót az önkormányzat honlapjára felkerülő igénylőlapon lehet kérni, elbírálás után pedig a hulladéklerakó telephelyén át is vehetők. Simon Péter úgy fogalmazott, magasabb és egységesebb színvonalon lehet a hulladékkezelést végezni, és ez nemcsak a lakosoknak öröm, hanem a szolgáltatónak is. Tisztábbá, koncentráltabbá válik a hulladékgyűjtés, és gyorsabb lesz a feldolgozás is.

Kogyilláné H. Szófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában