A vidéki városok közül Debrecenben szeretnének legtöbben lakást

A vidéki városok közül Debrecenben szeretnének legtöbben lakást
© Illusztráció: Ádám János
Budapest, Debrecen – A 11. és 13. kerületi, valamint a debreceni lakások a legkeresettebbek.

Minden jel szerint továbbra is erős az ingatlanpiaci zsongás, viszont helyrajzilag némi átrendeződés tapasztalható. A legfrissebb statisztikák szerint új befutók érkeztek a Budapesten népszerű kerületek sorába, de kiderült az is, melyek a leggyakoribb keresési preferenciák. A költözni vágyók igényeit a hazai portálok a legextrább szűrési lehetőségekkel segítik. A leggyakoribb vágy: 2-3 szobás lakások a 11. vagy a 13. kerületben. Bár Budapesten a 12. kerület továbbra is nagy népszerűségnek örvend, az élmezőnyt a 11. és 13. kerület vezeti, az 1. és 2. kerület pedig lekerült a toplistáról – ez derült ki a Jófogás interaktív, játékos kutatásából. A portál további adatai szerint a vidéki városok közül Debrecenben keresnek a legtöbben lakást. Legyen szó eladásról vagy kiadásról, a legnépszerűbbek a 2-3 szobás, 50-55 négyzetméteres lakások, de a kisebb méretű garzonok is középmezőnyös keresést élveznek.

Nagy biznisz

Az ingatlanpiac továbbra is nagy biznisz: napjainkban a kiadó lakásokra közel kétszer annyi érdeklődés érkezik, mint az eladókra. A kiadásra kínált lakások átlagosan 14 napon belül kelnek el, azok pedig, akik túladnának tulajdonukon, egy hónappal (átlagosan 34 nappal) kalkulálhatnak.

Nyáron átlagosan heti 90 ezer kattintásunk volt lakás és ház kategóriában, ez azóta további 30 százalékkal emelkedett – mondta el Palocsay Géza, a legnagyobb apróhirdetési portál ügyvezetője.

HBN
hirdetés