A vezetők harcolnak Mészárosékért

Szélesi a legjobban fizetett lokista akart lenni, amit nem teljesítettek az illetékesek.

Továbbra is döbbenet uralkodik a DVSC-TEVA főhadiszállásán a pénteki, UEFA-döntést követően. Amint arról a Napló korábban beszámolt, az európai labdarúgó szövetség fegyelmi bizottsága a Loki kapusát, Vukasin Polekszicset két évre, míg a védő Mészáros Norbertet másfél évre eltilotta a labdarúgástól, s a büntetés azonnal életbe lépett mindkét játékos esetében, így a Debrecen két alapembere már a július 7-ei Videoton elleni Szuperkupa-meccsen sem léphetnek pályára. (Az eltiltás mellett Polekszics 10 ezer, míg Mészáros 7 ezer eurós pénzbüntetést is kapott.)

Nem volt bunda

Bartha Csaba, a Loki sportigazgatója nyilatkozott a Naplónak a pénteken született UEFA döntésről: – Fellebbeztünk mindkét játékos ügyében. Bízunk benne, hogy fény derül ártatlanságukra. Egyértelműen kiderült, hogy nem történt bundázás, csupán annyi, hogy Polekszics nem jelentette a megkeresést az UEFA-nal. Mészáros Norbert esetében pedig a megkeresés sem bizonyított, ennek ellenére első fokon büntetést rótt ki rá az UEFA. Természetesen másodfokon megpróbálunk érvényt szerezni igazunknak, mert meggyőződésünk és nyilvánvaló, hogy a DVSV-TEVA egyik játékosa sem bundázott.

Szélesi az anyagias

A klub hivatalos honlapján látott napvilágot a hír, miszerint Szélesi Zoltán a görög Olympiakosz Volos gárdájában folytatja pályafutását. A váltással kapcsolatban Bartha Csaba elmondta, Szélesi Zoltán olyan anyagi igényekkel állt elő a DVSC felé, amelyek meghaladják a klub költségvetésének lehetőségeit. Bartha kiemelte, a játékos sokat tett azért, hogy az elmúlt szezonban a Loki mindhárom trófeát begyűjtötte, de nem ő volt az, aki a legjobb teljesítményt nyújtotta az idényben, így a klubvezetés nem gondolta, hogy Szélesi Zoltánnak kellene lennie a DVSC legjobban fizetett játékosának.

Kezdésnek góleső

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a DVSC-TEVA együttese, a magyar bajnok a szlovák bajnokság első helyezettjét, az MSK Zilinát látta vendégül szombaton. A kellemetlen időjáréás ellenére közel félezren voltak kíváncsiak a Herczeg-alakulatra, s akik kilátogattak összesen nyolc gólt láthattak.

Az első félidőben Czvitkovics Péter kétszer, míg Adamo Coulibaly egyszer volt eredményes, de az ellenfél is háromszor mattolta Verpeczet, így döntetlennel fordultak a felek. A második játékrészben debreceni részről már nem született találat, viszont a zsolnaiak folytatták a gólgyártást, így végül a szlovákok 5–3-ra nyertek. HBN

DVSC-TEVA–MSK Zilina 3–5 (3–3)

Debrecen, 500 néző.

DVSC I. félidő: Verpecz – Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Laczkó – Szakály, Varga J., Czvitkovics, Yannick – Coulibaly, Kabát.

DVSC II. félidő: Vatka – Nagy Z., Komlósi, Fodor, Korhut – Bódi, Spitzmüller, Kiss Z., Pavlovics, Rezes (Vinicius) – Szilágyi

Gólszerzők: Czvitkovics 2, Coulibaly, illetve Zosak, Deasay, Oravec, Christu, Majtan.