A vétlen sofőr sérült meg a 42-esen

A vétlen sofőr sérült meg a 42-esen
© Fotó: Police.hu
Berettyóújfalu – Egy kamionsofőr nem adta meg az elsőbbséget egy kisteherautónak. A berettyóújfalui rendőrök befejezték a baleset körülményeinek vizsgálatát – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A vizsgálat adatai szerint a 427-es számú úton közlekedett 2019. január 25-én 7 óra körül egy kamionos, amikor a 42-es számú főút kereszteződésébe úgy hajtott be, hogy nem adta meg az elsőbbséget egy neki balról közlekedő kisteherautónak és a hozzákapcsolt utánfutónak, amelyen három személyautót szállított. A teherautó olyan erővel csapódott a kamion oldalába, hogy az utasfülke a nyergesvontató alá szorult, és a gépjármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett. A 48 éves kamionost a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, és vele szemben közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást – írja a Police.hu.

Fotó: Police.hu

A nyomozás vizsgálati szakaszában a berettyóújfalui rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.