A veszélyhelyzetben ők az első segítség

Berettyóújfalu – Az önkéntes katonai kiképzés a munka vagy a tanulás mellett is lehetséges.

A város művelődési központjában folytatódott a kiképzése azoknak az önkénteseknek, akik tavaly úgy döntöttek, hogy csatlakoznak a Magyar Honvédséghez. Behívás idején a tartalékosok a Magyar Honvédség tényleges állományába kerülnek. Feladatuk lehet a veszély- vagy katasztrófahelyzetben történő helytállás. Így például egy katasztrófa helyzetben a felállított egység képes lesz rövid időn belül segíteni, támogatni a mentést a katonai erők megérkezéséig.

Ennek érdekében minden tartalékosnak, aki nem volt korábban katona, először kiképzési foglalkozásokon kell részt vennie azért, hogy elsajátítsa a szükséges honvédelmi alapismereteket.

Cél, hogy ne legyen olyan járás Hajdú-Bihar megyében sem, amely nem rendelkezik tartalékos katonával, kiképzett katonai erővel.

A püspökladányi járásban is megalakult az úgynevezett önkéntes területvédelmi tartalékos század. Az egységekhez bárki csatlakozhat, aki szeretne részt vállalni honvédelmi feladatokban, illetve szükség esetén kész segítséget nyújtani lakókörnyezetének. Hajdú-Bihar megyében továbbra is nagy az érdeklődés a katonai szolgálatvállalás iránt, továbbra is várják a 18-65. életévüket betöltött nőket és férfiakat – tudtuk meg.

– Gyönyörű Tamara –