A végén mindkét csapat elégedett volt az egy ponttal

A végén mindkét csapat elégedett volt az egy ponttal
Kondás Elemér szerint a játék képe alapján Mexikó közelebb állt a győzelemhez.

– Sajnos ez a mérkőzés sem törte meg a hagyományt, s a nyitómeccsek nem túl magas színvonalát hozta a Dél-AfrikaMexikó összecsapás is.

Ezeken a találkozókon mindig arra törekednek a mérkőző felek, hogy ne kapjanak ki, mert akkor nagy hátrányba kerülnek a végjátékot, azaz a továbbjutást illetően. Úgy érzem, ez a tétel nem csak erre a meccsre, hanem valamennyi csapat első összecsapására igaz lesz, s ahogy haladunk előre az időben, egyre nyílt sisakosabb találkozókat láthatunk – fogalmazott Kondás Elemér, a DVSC-DEAC edzője, majd részletesen elemezte a johannesburgi Soccer Cityben lejátszott összecsapást.

Kezdetben mexikói dominancia

– A dél-amerikaiak kezdték jobban a meccset, több lehetőségük is volt, amiket nem tudtak gólra váltani. Az első játékrész végén a hazaiaknak is akadtak helyzetik, de ez a félidő Mexikó dominanciájáról szólt. A második félidőben váratlanul megszerezték a vezetést a dél-afrikaiak egy parádés góllal, ami után a mexikóiak mindent elkövettek az egyenlítésért, ami végül sikerült.

A mérkőzés végén azt éreztem, hogy mindkét csapat elégedett volt az egy ponttal. Összességében rengeteg hiba jellemezte a felek játékát, éppen ezért a folytatásban ettől biztosan jobb produkció kell Dél-Afrikától és Mexikótól is, ha tovább akarnak jutni – tekintett előre a debreceni szakvezető. HBN-BN