A végén megszórták a DVSE-t

Akt.:
DVSE vs. Szolnoki Dózsa
DVSE vs. Szolnoki Dózsa - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Vállalható vereséget szenvedett a DVSE a Bajnokok Ligája-győztessel szemben.

Már előzetesen is tudni lehetett, hogy nem a DVSE csapatának áll a zászló idei első bajnokiján, hiszen a címvédő Szolnoki Dózsa látogatott a férfi vízilabda OB I. 10. fordulójában, szombaton este a Debreceni Sportuszodába. Mindent megtettek annak érdekében Komlósi Péter tanítványai, hogy megnehezítsék erősebb riválisuk dolgát – ez az elején jól is ment, hosszú percekig nem tudott betalálni a Szolnok, igaz, a cívisvárosiak próbálkozásai is kimaradtak. Aztán a negyed közepén megszerezte a vezetést a vendég egylet, Zivko Gocsics zörgette meg Lévai Márton kapuját. Nem sokáig kellett várni a válaszra, Macsi Patrik egyenlített. Younger Aaron használt ki egy emberelőnyös helyzetet, 1–2. Egy büntető után ismét egál volt, Kállay Márk lövése védhetetlennek bizonyult. A játékrész végén kétszer is kihagyott a debreceniek védelme, amit nem hagyott szó nélkül Cseh Sándor alakulata, így 4–2-es vendég-előnynél zárult az első nyolc perc.

di_dvse_szolnok-2

Fotó: Derencsényi István

Kezdett edzőmeccs jelleget ölteni a találkozó, a szolnokiak szinte akkor szereztek gólt, amikor akartak, ellenben a DVSE még lövésig se nagyon jutott el. Már 7–2-re ment a Dózsa, mikor Lukas Duriknak hála ismét tapsolhatott a hajdúsági közönség. Egy szépen kijátszott akció végén Kállay lóbált párat, és lőtte ki a sarkot. 8–4 után Fejős Róbert háttal a kapunak, kapásból próbálkozott, de a hálóőr lefülelte, oldalra ütötte a labdát. Már mindenki elindult visszafelé, csak Fejős maradt, aki megszerezte a játékszert Kardos Istvántól, és szemtelen gólt lőtt. Még a nagyszünet előtt Jansik Dávid is beköszönt, 5–9.

Jól hajráztak

Remekül állta a sarat a hajdú-bihariak védelme a harmadik etapban, illetve Lévai is többször bravúrral jelentkezett. Egy gól esett csupán, Milos Csuk lövése talált utat magának a kezek között.

A záró felvonásra ismét felpörögtek a játékosok, potyogtak a gólok, igaz, főként a Tisza-partiak jeleskedtek. Érezhetően elfáradtak a végére a debreceniek, már nem tudtak akkora elánnal ellenállni, mint korábban. Az eredményjelző 7–16-ot mutatott, mikor lefújták az összecsapást; a hazaiak összességében jól teljesítettek, ez a realitás a Szolnokkal szemben.

HBN


A tények

DEBRECENI VSE–SZOLNOKI DÓZSA 7–16 (2–4, 3–5, 0–1, 2–6)

Debrecen, 450 néző. V: Kovács Cs., Veilandics

DEBRECEN: LÉVAI M. – Macsi P. 1, Boros T., Vidovics, Obradovics, Durík 1, Kállay 2. Csere: Süveges, FEJŐS 2, Fekete G., Somlai, Smitula, Dienes 1. Edző: Komlósi Péter

SZOLNOK: KARDOS – Bátori 2, Jansik D. 2, MILOS CSUK 3, Mezei 1, Gocsics 1, Hangay. Csere: ZALÁNKI 4, Alekszics, Fülöp, YOUNGER 3, Szeghalmi. Edző: Cseh Sándor

Gól – emberelőnyből: 11/1, ill. 11/4

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –


Mesterszemmel

Komlósi Péter: Jó volt a játékosok hozzáállása. Maximális koncentrációval próbáltunk ott lenni az egész mérkőzésben. Érződött a csapaton, hogy komolyan veszi a felsőházba jutást, amihez elengedhetetlen, hogy egy ilyen mérkőzésből is tudjunk önbizalmat meríteni.

Cseh Sándor: Az eredmény megfelelő, és jól dolgoztak a játékosaim. Periódusonként voltak gyengébb teljesítmények, de alapjában véve elégedett vagyok.