A végén izgulhattak a Gladiátorok

Debrecen Gladiators vs. Mures Monsters - Felkészülési mérkőzés Tégláson
Debrecen Gladiators vs. Mures Monsters - Felkészülési mérkőzés Tégláson - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Téglás – A Gladiators amerikaifutball-együttes 24-23-ra verte a Mures Monsters-t felkészülési mérkőzésen, Tégláson.

A Cluj Crusaders után újabb román együttes érkezett Hajdú-Biharba. A marosvásárhelyi Szörnyek is kemény falatnak bizonyultak Szűcs Botond fiainak, de ezúttal sikerrel teljesítették az újabb kihívást. Az első negyedben jól kezdtek a Gladiátorok, Uri-Kovács István már az elején megszerezte a vezetést, viszont a sikertelen kétpontos miatt maradt a 6-0-s vezetés. A Monsters már az első játékrészben fordítani tudott egy 70 yardos futott touchdownnal és egy sikeres kétpontossal (6-8). Ezt követően a hazai támadók hibáját kihasználva megszerezték a labdát a vendégek és egy mezőnygóllal növelték előnyüket (6-11). A második játékrészben jött a válasz, Uri-Kovács a fél pályáról indult meg a malacbőrrel, jó blokkokat kapott a bal szélen és egészen a pontszerző területig futott (12-11).

di_gladiators-18

Fotó: Derencsényi István

A második félidőben már jobban játszott az arany-fekete gárda. Az egész meccsen parádésan védekezett a csapat U17-es év játékosa, Fülep Csaba. Második interceptionjénél vissza tudta hordani a játékszert az end zone-ig (18-11). Az utolsó játékrészre bőven akadtak izgalmak. Az elején még Hartai Gábor nagy örömtáncot lejtve megszerezte csapata újabb touchdownját (24-11). A negyedik negyed végén viszont beindult a vendégek szekere. Egy elkapott TD után faragtak hátrányukon a Szörnyek (24-17), majd lelopták a levegőből a Gladiators irányítójának, Koncz Dávidnak az egyik passzát. Jó mezőnypozícióból indultak a Szörnyek, ezt kihasználva pedig touchdownt szereztek. Egy kétpontossal átvehették volna a vezetést, de az arany-feketék védelme kibekkelte a támadást. Bár szoros lett a vége, mégis megnyerte 24-23-ra az összecsapást a debrecenieket, szolnokiakat és hajdúszoboszlóiakat is foglalkoztató együttes.

A Gladiátorok utolsó felkészülési meccsüket március 18-án Debrecenben, a Gázvezeték utcai Stadionba játsszák. Az ellenfél a magyar elitligában szereplő Eger Heroes lesz.

– Makranczi László –


Gladiators-Mures Monsters 24-23 (6-11, 6-0, 6-0, 6-12)

Gladiators-pontszerzők: Uri-Kovács István 2 TD, Fülep Csaba, Hartai Gábor 1-1 TD.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek