A végén húzta be a meccset a DVSE

A végén húzta be a meccset a DVSE
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Egy góllal, 11–10-re nyerte meg pécsi vendégjátékát Komlósi Péter alakulata.

Megkezdte a 11. helyért vívott párharcát a Pécs ellen a DVSE szerdán este a férfi vízilabda OB I. rájátszásában. Csacsovszky Erik szerzett vezetést a hazaiaknak, de Süveges Máté gyorsan egyenlített. Lukas Durik centerezett eredményesen, majd Csacsovszky emberelőnyből és akcióból is betalált, ezzel az első nyolc perc végén 3–2-re vezettek a pécsiek.

Rémálomszerűen kezdődött a második negyed, Csaba Márton kétszer villant, ezzel egyre nagyobb hátrányba került a Debrecen. Gyorsan sikerült egyenlíteni a cívisvárosiaknak, előbb Dienes Imre Balázs, Durik és Szőke Szabolcs is gólt szerzett, ezzel máris 5–5-re módosult az állás. De ezzel még nem volt vége, a nagyszünetben 7–6-ot mutatott az eredményjelző.

Kállay döntött

Tovább folytatódott az adok kapok, Csacsovszky Erik zárt le eredményesen egy támadást, Durik válaszolt. Ismét kezdett meglépni a Baranya megyei együttes, 10–7 után Fekete Gergő, illetve Szőke csökkentette a hátrányt.

Az utolsó etap egyértelműen a hajdú-bihariakról szólt: Szőke egy centergólt gyötört be, ám ezzel még csak egál volt, 10–10. A vége előtt öt másodperccel aztán a DVSE csapatkapitánya, Kállay Márk eldöntötte az összecsapást. A debreceniek 11–10-re verték a pécsieket a két nyert meccsig tartó párharc első találkozóján. Szombaton 16.30-tól a Debreceni Sportuszodában ismét egymásnak feszülnek a felek, ha a hazaik akkor is nyerni tudnak, akkor megszerzik a 11. helyet az élvonalbeli vízilabda-bajokság 2016/17-es kiírásában.

HBN


A tények

PVSK MECSEK-FÜSZÉRT – DEBRECEN 10-11 (3-2, 4-4, 3-3, 0-2)

Pécs – Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Vogel G., Tordai G.

PÉCS: Barát F. – Csaba M. 2, Csacsovszky E. 5, Csacsovszky A. 1, Macsi P. 1, Lajkó M. M., Kolozsi M. 1. Csere: Horváth Zs., Mijic, Safrankó D., Szabó E., Krizsán A., Opacak. Edző: Lukács Gergely.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 2, Durik 3, Tóth P., Süveges M. 1, Szőke Sz. 2, Fekete G. 2. Csere: Macsi M., Kuncz T., Somlai T., Dienes I. B. 1, Turcsányi Á., Busilacchi. Edző: Komlósi Péter.

Gól – emberelőnyből: 12/2, ill. 11/5.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.

Kiállítás cserével: – , ill. Tóth Péter.

Kipontozódott: Krizsán András, ill. Tomasso Busilacchi.