A vége a Lokié volt

Győzelem Kaposváron: Miroslav Beránek irányításával második meccsét is megnyerte a DVSC. 

A Borsodi Liga negyedik fordulójának nyitómérkőzésén Kaposvárott vendégszerepelt a DVSC-TEVA együttese. Már a somogyi megyeszékhelyre utazás előtt nyilatkozta a debreceniek cseh trénere, hogy bátran nyúl majd olyan labdarúgókhoz is, akik eddig nem mindig számítottak alapembernek – ezt a tételt Kaposvárott bizonyította is.

Beránek Rodolfóhoz hasonló ügyességgel keverte meg a lapokat az összeállítást illetően, hiszen kezdőként léphetett pályára Dzsudzsák Balázs, ráadásul úgy, hogy Halmosi Péter a középpálya jobb oldalán várta a kezdő sípszót. Persze a taktika mellett a szükség is nagy úr volt a kezdőcsapat kijelölésekor, hiszen az eligazolt Éger László, illetve a sérült Máté Péter távollétében Virág Béla állt a védelem tengelyébe.

A mérkőzés is úgy kezdődött, ahogy Beránek megígérte; a bajnokcsapat játéka dominált, a vendégek nem hagyták kibontakozni a Kaposvárt, ráadásul a veszély benne volt a támadásokban is, aminek a 15. percben meg is lett az eredménye: Igor Bogdanovics megszerezte a vezetést. A félidő hátralévő részében továbbra is az történt a gyepen, amit a Loki akart, bár az attakokból ekkor már hiányzott az átütőerő. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy a hajrában Halmosi első ránézésre súlyosnak látszó sérülést szenvedett.

Egy villanás döntött

A szünetet követően hatalmas fordulat állt be a játék képét illetően, a Prukner legénység magasabb fokozatba kapcsolt és átvették az irányítást. A Kaposvár könnyen átjátszotta a középpályát, de a játékrész elején a debreceni védőknek sikerült megálljt parancsolniuk a 16-os előtt. A hazaiak nyomása akkor tudatosodott igazán a szurkolókban, amikor Csernyánszki Norbert bravúrjaira is szükség volt az eredmény tartásához.

Viszont az 56. percben már a Loki kapusa sem tudta megmenteni a csapatot egy olyan góltól, ami igencsak elkerülhetőnek tűnt. Ekkor Beránek ismét meglepőt húzott: Bernáth Csaba helyére az eddig belső védőként számításba vett Hegedűs Gyulát küldte harcba. A folytatásban sem lankadt a hazaiak lelkesedése, ráadásul a vendégek bosszantóan pontatlanok voltak az összjátékban, így nagyon úgy tűnt, az első félidő a DVSC-é volt, a második játékrészben a Kaposvár dominált, és így pontosztozkodással zárul a találkozó.

Ám a 88. percben Dzsudzsák remek egyéni megoldását követően a kapufáról lecsorgó labdát Kiss Zoltán az üres kapuba kotorta, s újfent előnyhöz jutott a Debrecen. A meccsből még 5 minutum volt hátra, de ezalatt az idő alatt a Kaposvár nem tudott igazán komoly ziccert kialakítani Csernyánszki kapuja előtt, így a DVSC 2–1-re megnyerte az összecsapást és 3 ponttal gazdagabban utazhatott haza Kaposvárról.

Így látták

Prukner László: Nehéz ilyenkor okosat mondani… Úgy gondolom, hogy a játékunk alapján minimum a döntetlenre rászolgáltunk volna. Kényszerű cseréket hajtottunk végre, a rutin ezen az estén a Debrecen javára döntött, akiktől negyedik alkalommal szenvedtünk minimális különbségű, 2–1-es vereséget – talán a sors egyszer ezt visszaadja nekünk.

Miroslav Beránek:Hamar sikerült megszereznünk a vezetést, a második félidőben aztán nem úgy játszottunk, ahogyan azt elképzeltük, Halmosi sérülése is visszavetette a támadójátékunkat. A hajrában mindkét csapat hajtott, megpróbálta a maga javára eldönteni a mérkőzést, végül ez nekünk sikerült.

Tények

Kaposvár–DVSC-TEVA 1–2 (0–1)

Kaposvár, 3000 néző, vezette: Vad II.
Kaposvár: Milinte – Kovácsevics (Varga Z. 61. ), Petrók, Kozmér, Zahorecz – Szakály P., Grúz, Vasiljevic (Huzmi 85. ), Andruskó (Szakály D. 73.) – Oláh, Alves.
DVSC-TEVA: Csernyánszki – Bernáth (Hegedűs 57. ), Virág, Komlósi, Leandro – Halmosi (Madar 37.), Kiss Z., Sándor, Dzsudzsák – Bogdanovics (Brnovics 74.), Sidibe.
Gólszerzők: Andruskó (56.), illetve Bogdanovics (15.), Kiss Z. (88.).
Sárga lap: Bernáth (47.), Virág (51.), Sidibe (55.), Kovácsevics (57.), Hegedűs (86.).

Percek, események

15. perc: Sándor T. indította középen, laposan Bogdanovicsot, aki jól lépett ki a védők között, és 14 m-ről, Milinte kapus mellett a bal alsó sarokba lőtt (0–1).
56. perc: Andruskó szinte helyzet nélkül szerezte meg az egyenlítő gólt, a kaposvári középpályás balról, a kaputól 27 m-re   lövésre szánta el magát, a labda a jobb felső sarokban kötött ki (1–1).
88. perc: Dzsudzsák bal oldali beadása után Milinte a kapufára tolta a labdát, amely onnan kipattanva Kiss Z. elé került, a   debreceni középpályás pedig 5 méterről az üres kapuba továbbított (1–2).

B.N.