A védekezésé lehet a főszerep

Debrecen – A Gyöngyösi KK csapatával mérkőzik meg a DKSE-Hotel Lycium együttese pénteken 18 órakor a Hódos Imre-sportcsarnokban a férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában.

A debreceniek legutóbb – múlt hét végén – Mezőkövesden léptek pályára, ahol 29–38-ra kikaptak, míg a gyöngyösiek a Ferencváros otthonában szenvedtek 26–19-es vereséget. Mindkét alakulatnak van tehát javítanivalója a pénteki összecsapáson. A két gárda legutóbb február derekán „randevúzott” a cívisvárosban, s akkor kiélezett küzdelem végén gólzáporos döntetlen született – 38–38-ra végződött az a meccs.

– Ha nem nyer a Gyöngyös pénteken, nem biztos, hogy ősztől is NB I-es lesz. Muszáj lenne tehát győzniük, nekünk azonban ezt meg kellene akadályoznunk – jegyezte meg Nahaj László, a DKSE fiatal kapusa, aki szerint a védekezés lehet a mérkőzés kulcsa. – Az a cél, hogy minél kevesebb gólt kapjunk, s ha jól össze tudjuk rakni a védekezést, támadásban pedig 30 találat körül tudunk lőni, bármi lehet.

Kedden olyan játékot gyakoroltak Bíró Imre vezetőedző tanítványai a tréningen, ahol a védekezés volt a főszerepben – tudtuk meg a hálóőrtől.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek