A vaspapucsosok egyéni vetélkedése

A páros Európa-bajnoki elődöntő után újabb nemzetközi salakszórásnak ad otthont a Nagyhalász Speedway Ring
A páros Európa-bajnoki elődöntő után újabb nemzetközi salakszórásnak ad otthont a Nagyhalász Speedway Ring - © Fotó: Mán László
Nagyhalász – Hét ország versenyzői indulnak a MACEC Kupa nagyhalászi nyitányán.

Nem panaszkodhatnak a salakmotorozás szerelmesei, hiszen nincs megállás, sorra jönnek a versenyek. Igaz ez a Nagyhalász Speedway Ringre is, hiszen nemrégiben a páros Európa-bajnokság elődöntőjének adott otthont az ovál, jövő szombaton ismét hét nemzet vaspapucsosai randevúznak a remek kis pályán.

Pardubicében is motoroznak

Ám most egyéni verseny lesz, mindenkinek csak saját magával kell foglalkoznia a FIM Europe MACEC Kupájának fordulóján. A MACEC, a közép-európai szövetségsorozat a nagyhalászi pályán indul, a versenyen három-három lengyel, ukrán és magyar, két-két cseh, szlovák, román és egy bolgár motoros kap lehetőséget.

A második forduló augusztus 4-én lett volna a lengyelországi Lesznóban, ezt azonban már más helyszínen és időpontban rendezik, ide két magyar versenyző kapott besorolást. A harmadik körnek október 6-án Ukrajnában Lvov ad otthont, itt is két honfitársunk indulhat.

A negyedik fordulóban, október 13-án a csehországi Pardubicében, majd a romániai Brailában október 20-án egy-egy versenyzőnk indulhat.

A kiírás szerint a nagyhalászi első forduló versenyzőit a hét résztvevő szövetségnek július 14-éig, szombatig kell megneveznie.

ML