csokonai színház

2020.03.11. 13:12

Ötvenedik előadását ünnepelte A Pál utcai fiúk

Fotó: Máthé András

A Pál utcai fiúk ötvenedik előadását ünnepelték tegnap a Csokonai Színházban. A közismert Molnár Ferenc-regény zenés színpadi adaptációja Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián szerzőhármas tollából igazi sikerdarab lett Debrecenben, a nézők még ma is nehezen tudnak jegyet vásárolni az előadásra – olvasható a színház közleményében.

A darab a Vígszínház ősbemutatója után robbant be a színházak repertoárjába. Arra a kérdésre, hogy miben rejlik A Pál utcai fiúk sikerének titka, Keszég László rendező szerint, kézenfekvő a magyarázat. „Grecsó Krisztián remek szövegkönyvet írt, az átiratban egyáltalán nem érződnek a szükségszerű ugrások, kihagyások. A dalszövegek, maguk a zenés betétek remekül illeszkednek a prózai szövetbe, a dalok mind-mind hozzáadnak valamit az élményhez. A zene pedig olyan popzene, ami magával ragadja a közönséget.”

A szereplőket Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója és Keszég László rendező köszöntötte a tegnap délutáni előadás után.

Fotó: Máthé András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában