A Vasas ellen is a győzelemre hajtanak

A Vasas ellen is a győzelemre hajtanak
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A felkészülés folyamán kétszer is meccselt az angyalföldiekkel a DVSE.

A sikeres Magyar Kupa hétvége után újra a bajnokságban bizonyíthat a DVSE OB I-es vízilabdacsapata. A debreceni pólósok szerdán 19 óra 30 perctől fogadják a Vasas Plaket együttesét a sportuszodában.

Múlt péntektől vasárnapig Egerben, a Magyar Kupa selejtezőiben volt érdekelt Miroslav Bajin együttese. Az ötcsapatos tornán a hajdúságiak a házigazda Eger mögött a második helyet szerezték meg, így bejutottak a sorozat negyeddöntőjébe – számolt be róla a klub honlapja.

– A második kalapból sorsoltak minket, ami a tavaly elért nyolcadik helynek volt köszönhető, így egy olyan csoportba kerültünk, ahonnan lehetőség nyílt a továbbjutásra. Nagyon fárasztó volt ez a hétvége, az utolsó mérkőzésen már látszott, hogy elkészültünk az erőnkkel, de a küzdeni akarással elégedett voltam. A védekezéssel még sokat kell foglalkoznunk, mert a Szentes, a Szombathely és az Eger ellen is sok gólt kaptunk. Összességében elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával, remélem, a továbbjutás pozitív hatással lesz a csapatra – értékelte a kupaküzdelmeket Miroslav Bajin vezetőedző.

Átalakult mindkét csapat

Hiába játszott kevesebb, mint 48 óra leforgása alatt négy mérkőzést is a DVSE, nincs megállás, szerdán már fontos bajnoki vár a gárdára. Kovács Gáborék azt a Vasast látják vendégül, mellyel szeptemberben a hazai rendezésű HBZ Kupán már találkoztak, és 16–9-re le is győzték őket.

– A Vasas hozzánk hasonlóan nagy átalakuláson ment keresztül a nyáron, így nekik is össze kell még szokniuk. A felkészüléskor már játszottunk velük kétszer is, de egyik mérkőzésből sem szabad kiindulni, ugyanis a HBZ Kupán például hiányzott a legjobb játékosuk. A védekezés kulcsfontosságú lesz, de sok gyakorlás kell még ahhoz, hogy automatikussá váljanak azok az elemek, amiket szeretnék látni. Bízom benne, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot, és remélem, az időpont ellenére sokan fognak buzdítani bennünket – zárta szavait a szakember.

Az angyalföldiek két vereséggel kezdték a szezont, melyből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, ugyanis a Szolnok és az OSC kiemelkedik a mezőnyből. A DVSE ötvenszázalékos mérlegén igyekszik javítani a 3. fordulóban.

HBN