A vártnál hamarabb pakoltak

Lomtalanítás
Lomtalanítás - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Csak a lomtalanítás előtt egy nappal szabad a fölösleges tárgyakat kitenni.

Egy az eredetileg tervezettnél két héttel korábban végrehajtott lomtalanítás miatt keletkezett nagy szemétdomb az Ibolya utca 23. számnál.

Mint arról beszámoltunk, a hét elején több tíz négyzetméternyi területet foglalt el egy főleg csomagolóanyagokból és régi, rossz műszaki cikkekből álló hulladékkupac, a tíz emeletes épület melletti kis parkban. Képesné Domokos Csilla, a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. szóvivője közölte: az épület közös képviselője lomtalanítást rendelt meg tőlük június 23-ára. A képviselő ezt kihirdette a hozzá tartozó lépcsőházakban. A lakosok azonban nem a megjelölt időpontban, hanem szinte azonnal, a kelleténél két héttel korábban elkezdték kitenni a felhalmozódott lomokat az utcára. Annak ellenére, hogy ez így jogellenes, a szolgáltató szerdán mégis elszállította a hulladékot. Mivel az illegális szemétlerakók felszámolása nem része a közszolgáltatásnak, ennek plusz költsége most az önkormányzatot fogja terhelni – ismertette a szóvivő.

Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében a cég arra kéri a lakosságot, hogy a meghirdetett lomtalanítási időpont előtt legfeljebb egy nappal tegyék ki a felesleges holmikat.

HBN–OCS​
hirdetés