A városháza ajtaján üzent az Együtt

Akt.:
Debrecen – Elég az idegengyűlöletből! – egyebek mellett ezt a feliratot is elhelyezték a Régi Városháza Piac utca felőli bejárati ajtaján az Együtt- a Korszakváltók Pártja politikusai a kedd délután megtartott tájékoztatójukon.

Kosztin Mihály szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfői debreceni látogatásán tovább folytatta az uszítást a bevándorlókkal szemben, aminek nincs más célja, mint kampányfogás a Jobbikhoz elpártolt Fidesz-szavazók visszaszerzése. A politikus kifejtette: nem értenek egyet a miniszterelnökkel abban, hogy be kell zárni a menekülttáborokat, valamint azzal sem, hogy a menekülteknek el kell menni innen. Ugyanakkor felhívta a figyelmet a témában a Magyarországra is érvényes Európai Uniós szabályok betartására.

Orbán Viktornak kérdésként fogalmazta meg, hogy miért a bevándorlók elleni propagandával foglalkozik, miért nem a Mészáros Lőrinc féle oligarchákkal.

Rutz Tamás kifejette, a bevándorlók szerencsétlen sorsú emberek, nem pedig statisztikai adatok. A kormány idegengyűlölete rövidlátóságra vall – tette hozzá, majd dr. Papp László polgármesternek címezve, megkérdezte: mit szólna, ha a külföldre távozó magyarokat ugyanúgy fogadnák, ahogyan mi a hozzánk érkezőket.

Dr. Papp László abszurdnak nevezte az Együtt felvetését. A miniszterelnök ugyanis – mint fogalmazott – nem a törvénytisztelő, hazánkba legálisan érkezettekről beszélt, hanem az illegális bevándorlókról. Egyetértek a miniszterelnökkel – közölte dr. Papp László. A polgármester hozzátette: a tájékoztatót a menekülttábor környékén, a tábor hatásit elszenvedők között kellett volna megtartani. – Én polgármesterként az a menekülttábor környezetében élőknek is polgármestere is vagyok, mint ahogy Orbán Viktor is az egész ország érdekét képviseli. Magyarország, mint shengeni ország, nem tud megbirkózni a gazdasági bevándorlókkal.

HBN
hirdetés