A város vezetése és a szocialisták is elítélték a horogkeresztet firkáló fiúk tettét

Akt.:
A horogkeresztes felfestés ellen tiltakoztak szombat este Debrecenben
A horogkeresztes felfestés ellen tiltakoztak szombat este Debrecenben - © Fotó: Matey István
Debrecen – Egy nappal az után, hogy ismeretlenek horog- és fordított keresztet festettek a Nagytemplom talapzatára, pénteken az esti órákban elfogták a gyanúsítottakat – közölte a megyei rendőr-főkapitányság. A rendőrkézre került fiatalemberek beismerő vallomást tettek. Ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

Szombat este dr. Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester a város vezetése nevében köszönetet mondott a náci jelképet firkáló tettesek elfogásáért. Azt írta, fenntartják korábbi álláspontjukat, mélyen elítélik az ilyen cselekedetet, s a jövőben sem tűrik, hogy a város békés légkörét bárki megzavarja aljas és alattomos tetteivel. Szintén aznap figyelemfelhívó akcióban ítélte el a fiatalok tettét a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete.

Kiemelték, a Nagytemplom megszentségtelenítése durva, alattomos támadás minden jóérzésű debreceni lakos ellen, hittől, felekezettől függetlenül. Hozzátették, egyetértenek a polgármesterrel abban, nem tűrhető, hogy a fasizmus jelképeivel bárki megmételyezze a város békés légkörét.

HBN