A város rendelte és ő is fizeti a migránsokat szállító buszokat

Akt.:
Az önkormányzat megtéríti a járat teljes költségét
Az önkormányzat megtéríti a járat teljes költségét - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A bevándorlók jár, a debrecenieknek nem jár éjszakai buszjárat? – kérdezi az olvasó.

Nagyrendezvények esetén eddig is és ezután is indít éjszakai járatokat a DKV, a tavaly kísérleti jelleggel éjfél után közlekedtetett villamosok kihasználatlanok voltak, és ugyanilyenek lennének a többi közösségi közlekedési eszközök is éjszaka, mivel a szórakozóhelyek szinte egytől egyig a belvárosban vannak – derül ki a DKV Zrt. válaszából, amelyet a szerkesztőségünk kérdéseire válaszolva juttatott el.

Volt, kettő is

A Naplót a Nagyállomás és a Sámsoni úti befogadóállomás között nulla órakor és két órakor közlekedtetett, menekülteket szállító buszok indítása apropójaként kereste meg levelével egyik olvasónk. Kifogásolta, hogy a debrecenieknek nem jár az éjszakai buszjárat, a menekülteknek viszont igen, ráadásul ingyenesen. Pedig jó volna a menetrend szerinti járat a különböző városrészekbe, tekintettel a későn vagy korán érkezőkre. – A DKV az 1-es villamos vonalán tavaly kísérleti jelleggel indított éjszakai járatokat 00.20-kor és 00.40-kor, azonban a kihasználatlanság miatt közlekedtetésüket megszüntette a társaság – fogalmazott Nagy Annamária, a DKV kommunikációs és marketing vezetője, majd azzal folytatta, hogy a debreceni szórakozóhelyek szinte mindegyike a belvárosban van, eddig az éjszakai járatok iránt társaságukhoz olyan nagy számú igény nem érkezett, amely azok gazdaságos üzemeltetését eredményezné.

Nagyrendezvényekkor van

– A nagyobb városi rendezvényekhez, amikor koncentráltan magasabb számú utazási igény jelentkezik, mint például Campus Fesztivál, Augusztus 20-a, a DKV több vonalon, számos éjszakai járatot is indított és a jövőben is közlekedtet majd – folytatta Nagy Annamária, majd az olvasó által is említett, bevándorlókat szállító éjszakai buszjáratra tért: – Az olvasó által felvetett, a városba érkező migránsok szállítására indított éjszakai autóbuszjáratot a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata rendelte meg társaságunktól. Az éjszakai buszjárat teljes költségét megtéríti a megrendelő a DKV Zrt. részére.

HBN