pedagógusnap

2019.06.06. 20:44

Díjakat kaptak munkájukért

Pedagógusnap alkalmából díjakkal ismerték el a köznevelésben dolgozók áldozatos munkáját csütörtökön a Debreceni Egyetemen.

Fotó: Matey István

– 2013-ban indult el az új típusú, úgynevezett osztatlan tanárképzés. Ennek az egyik legfontosabb újítása az, hogy a hallgatók négy vagy öt év egyetemi tanulás után, a hagyományos egyetemi tanulmányaik végeztével egy évet töltenek valamilyen oktatási intézményben, középiskolában vagy általános iskolában, amely partner intézménye a Debreceni Egyetemnek. Jelenleg 73 ilyen intézmény van; ahhoz, hogy ezt a kört bővíthessük, illetve partnerként kezelhessük, nagyon nagy szükség van az iskolák együttműködésére, nemcsak az igazgatókra és helyettesükre, hanem a teljes tantestületre. Ezért úgy gondoltuk, épp itt az ideje annak, hogy értékeljük ezt a több évtizedes munkát – mondta Maticsák Sándor tanárképzési főigazgató.

 

A kitüntetettek

A Klebelsberg Kunó-díj a Debreceni Egyetem fenntartásában működő gyakorlóiskolák pedagógusai közül évente egy alkalommal annak adományozható, aki az oktatás-nevelés és tehetséggondozás terén magas színvonalú eredményt ért el. Ebben az évben ezt az elismerést Mirczné Kovács Ida tanítónő vehette át.

Az egyetem szenátusa döntött a Debreceni Egyetem Tanárképzéséért díj odaítéléséről is, amelyet Jávor András rektori főtanácsadó kapott, továbbá Jausz Béla-díjban részesült négy partneriskola pedagógusa is: Aranyi Imre, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium igazgatója, Dobránszky Sándor, a Debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatóhelyettese, Gyulai Sándor, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium igazgatója, illetve Nyakóné Kántor Mária, a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium igazgatóhelyettese.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában