A tűzoltásra is kihat a parkolás

Akt.:
Dr. Nagy Imre tűzoltó ezredes
Dr. Nagy Imre tűzoltó ezredes - © Fotó: Matey István
Debrecen – A tűzoltóság számára a legfontosabb a lakók biztonsága.

„Társasházak napja” címmel tart előadássorozatot keddtől csütörtökig a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társasházak közös képviselői számára. Az évről évre megrendezett háromnapos rendezvény célja, hogy a társasházban élők tűzvédelmi szempontból nagyobb biztonságban legyenek, hiszen Debrecenben egy tízemeletes épületben megközelítőleg éppen annyi lakó él, mint egy kertvárosi utcában összesen.

Bár a tűzoltókészülék nem kötelező kelléke otthonainknak, dr. Nagy Imre tűzoltó ezredes szerint minden háztartásban szükség lenne egyre. A Társasházak napján a közös képviselőket azokról a fontos tudnivalókról tájékoztatják a tűzoltóság munkatársai, amelyek a Tűzvédelmi Szabályzat betartásához nélkülözhetetlenek. Azt például sokan nem tudják, hogy a ráccsal védett bejárati ajtó csak bűnmegelőzési szempontból biztonságos, tűzvédelmi szempontból viszont határozottan veszélyes – hangzott el.

Hol szabad, hol tilos?

A személygépjárművek számának növekedésével egyre nehezebb betartaniuk a társasházak lakóinak a parkolási tilalmat. Ez azért veszélyes, mert az oltáshoz szükséges létra és emelőkosár elhelyezését is ellehetetlenítheti a szabálytalan parkolás – figyelmeztetett dr. Nagy Imre tűzoltó ezredes, a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a szervezet központjában szerdán tartott sajtótájékoztatón.

Azt is elmondta, sokan nem tudják, hol szabad és hol tilos tárolni holmikat a lépcsőházakban.

Mindez annak kapcsán hangzott el, hogy a társasházak biztonsága érdekében – országos akcióhoz csatlakozva – információs napokat tart november 6-tól 8-áig a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, elsősorban a közös képviselők számára Debrecenben, Hajdúnánáson, valamint Püspökladányban.

SZD


Hajdú-Bihar - Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóé...