A tűzifa súlyával verték át vevőiket a csalók Debrecenben

Akt.:
A tűzifa súlyával verték át vevőiket a csalók Debrecenben
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Jogerősen 1 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla harmadfokú eljárásában azt a vádlottat, aki két társával közösen négy embert vert át tűzifával 2013-ban. H. R.-t csalás bűntettében marasztalták el.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a másik két elkövetővel 2013 nyarán, őszén akácfát árusított a cívisvárosban. A vásárlóknak szánt tüzelőt a saját mérlegükön mérték két műanyag hordóval. Azt állították, hogy egy hordóba egy mázsa fa fér bele, ezzel azonban megtévesztették a vevőiket (a valóságban kevesebb mennyiség ment bele). – A vádlottak jogtalan haszonszerzésre törekedve ejtették tévedésbe a sértetteket és okoztak nekik több tízezer forintos kárt – közölte a szerdai ítélethirdetésről Fórizs Ildikó szóvivő.

A büntetőügy első- és másodrendű vádlottját, Sz. Zs.-t és G. I.-t már korábban jogerősen elítélték (előbbi beismerő vallomást tett). H. R.-t, aki tagadta bűnösségét, első fokon elmarasztalták, de másodfokon felmentették egy vádpont tekintetében, így került az ügye harmadfokra. A tábla a másodfokú ítéletet helybenhagyta.

HBN