A Tüskecsarnokban zárnak a hokisaink

A Tüskecsarnokban zárnak a hokisaink
© Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – A MAC Budapest otthonában lép utoljára jégre a DHK az alapszakaszban.

A MOL Liga szombati játéknapján, 18 órától a MAC Budapest vendégeként, a Tüskecsarnokban meccsel a Debreceni Hoki Klub. A fővárosiak a második helyen zártak, így már ott vannak az elődöntőben, ahogyan az első DVTK is.

A harmadik, negyedik, ötödik és hatodik, vagyis a Fehérvár, a Debrecen, az UTE és a Ferencváros majd a negyeddöntőben folytatja, a cél a legjobb négybe kerülés. Már az is eldőlt, hogy a cívisvárosiak az Újpesttel fognak oda-visszavágós párharcot vívni a továbbjutásért, február 17-én és 20-án feszülnek majd egymásnak a gárdák.

De előtte vár még egy derbi Jevgenyij Muhin tanítványaira, az igen jó erőkből álló MAC ellen. Szeptember 11-én kezdték az egymás elleni csatározást a csapatok: először hosszabbításban 4–3-ra nyert a DHK, legközelebb október 13-án 5–4-re győzött a cívisvárosi egylet. A legutóbbi három meccsen azonban a MAC-nak állt a zászló, 5–2-re, 7–1-re és 4–0-ra tudtak diadalmaskodni a pestiek.

A Debreceni HK kedden a Fehérvárral találkozott, és kapott ki hosszabbítás után 2–1-re. A Budapest csütörtökön 6–3-ra verte az Újpestet.

HBN
hirdetés