A türelem babát terem

A türelem babát terem
© Illusztráció: Getty Images
Nagyon kevés az a nő, akinek megfelelő szakember segítségével, előbb vagy utóbb ne lehetne gyermeke – mondta dr. Sápy Tamás, a szülészeti és nőgyógyászati klinika meddőségi szakrendelésének vezetője. Az „utóbbat” azonban nagyon nehéz lehet kivárni ebben az őrült tempójú világban. Pálfi-Tóth Zoé írása.

Mindent, most azonnal: ezt az elvet követjük, miáltal alapvetően türelmetlenebbé váltunk. Ennek egyik oka a társadalom, ami elvárja tőlünk, hogy a mindennapokban legyünk rugalmasak, gyorsak, hatékonyak és teljesítmény orientáltak. Miért gondolkodnánk másképp a magánéletben? Manapság a párok már nem családot terveznek, hanem „babaprojektbe” kezdenek. Tudat alatt ezzel is jelezvén, feladattá vált a gyereknemzés, amit minél gyorsabban meg kell oldani. Aztán mikor porszem kerül a gépezetbe, jelen esetben nem sikerül a nőnek teherbe esni, összeomlik a rendszer. A párok elkezdenek görcsössé válni, nagyon akarni, ami nem hogy segít, de még inkább ront a helyzeten. Tudjuk jól, nagy akarásnak nyögés a vége. Muszáj türelmesnek lenni! A gyerek nem egy feladat, amit meg kell oldani. A baba egy ajándék a család életében, aki pontosan tudja, mikor kell megérkeznie.

– Pálfi-Tóth Zoé –


A terhesség az agyban is eldőlhet? – Szakértők a meddőség okairól
Debrecen – A stressz, a reális és irreális félelmek is gátolhatják a fogantatást. Interjú dr. Török Zsuzsa pszichológussal és dr. Sápy Tamás adjunktussal.

hirdetés