A tulaj pénztárcája bánja a tócóvölgyi garázsbejáró felújítását

A Tócóban tavaly kezdték meg kivágni a botlásveszélyes fákat
A Tócóban tavaly kezdték meg kivágni a botlásveszélyes fákat - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Hiába várja a Derék utcán garázzsal rendelkező olvasónk, hogy az önkormányzat rendbe hozza a gépkocsitároló bejárata előtti, teljesen tönkrement bejárót. Ez nem önkormányzati feladat, azt a munkát a tulajdonosnak a saját költségére lehet elvégezni.

Az egyes tároló- és garázsbejárók fenntartása, javítása nem tartozik a polgármesteri hivatal feladatai közé – olvasható a polgármesteri hivatal szerkesztőségünk kérdésére küldött válaszában. A bejárók javításáról előzetes egyeztetést és szükséges írásos engedély beszerzését követően az érintett tulajdonosoknak van lehetőségük gondoskodni. A munkálatok során a biztonsági szempontokat figyelembe véve, a meglévő (megmaradó) fák gyökérzete nagymértékben nem károsítható – folytatódik a válasz, amelyből az is kiderül, hogy várhatóan a tócóvölgyi facsere-program és így a járdák, utak és parkolók javítása az idén is folytatódni fog.

Az ott élőknek sok problémát okozó megdőlt, illetve a gyökérzetük miatt botlásveszélyes fák kivágását és pótlását 2015. második felében kezdte meg a város a Tócóvölgyben. A fák kivágását követően azok gyökérzete által megrongált járdaszakaszokon, illetve a gyephézagos parkolókban javítási munkálatokat rendelt meg a polgármesteri hivatal.

HBN