A trükkös tolvaj félmillióval távozott

Félmillió forintot lopott el egy férfi a napokban a 82 éves balmazújvárosi asszonytól. „A polgármesteri hivataltól jöttem” -mondta, majd addig trükközött, míg félmillió forinttal távozott.

A 82 éves asszonyt 2010. május 27-én 12 órakörül kereste fel balmazújvárosi lakásában egy férfi, aki a polgármesteri hivatal munkatársának adta ki magát.

„Hoztam 30 ezer forintot, de vissza kell adni belőle egy tízezrest” szöveggel vezette félre a nénit, aki beengedte a lakásba. A néni elővette rejtekhelyéről a pénzét, hogy visszaadjon. A férfi távozása után, pedig hiába kereste megtakarított pénzét, azt a férfi ellopta. A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást – adta hírül Vezendi Jánosné rendőr őrnagy.

Az ismeretlen elkövető: 50 év körüli, alacsony termetű, kreol bőrű, barna, rövid hajú. A bűncselekmény elkövetése idején fekete nadrágot, szürke zakót, fekete félcipőt viselt.

A Rendőrség kéri, aki az elkövetővel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságon vagy bármelyik rendőri szervnél. Telefonon a 06-52/370-013-as számon, illetve az ingyenesen hívható 107-esvagy 112-esszámokon tehetnek bejelentést.

A rendőrség felhívja az idős, főleg egyedül élő emberek figyelmét, hogy a fenti és azokhoz hasonló álajánlatokat ne fogadják el, a magukat hivatalos személyeknek kiadóktól minden esetben kérjenek igazolványt!

További tanácsok:

A magukat hivatalos személynek kiadó emberekről kérjék el az igazolványukat, esetleg telefonon hívják fel az őket kiküldő szervezetet, intézményt személyazonosítás céljából!

Lehetőség szerint kerítésen át (bezárt kapuk, s kulccsal zárt lakás ajtók mellett) kérdezzék meg az Önökhöz becsengetőket jövetelük céljáról, és mielőtt beengednék őket, bizonyosodjanak meg állításuk valódiságáról!

Bármilyen gyanús körülmény esetén azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert 107-es vagy 112-es telefonszámon!