A traktorok már készülnek a böszörményi őrületre

Ilyen traktorokkal élmény lehet a száguldás
Ilyen traktorokkal élmény lehet a száguldás - © Fotó: Derencsényi István, archív
Hajdúböszörmény – Az V. Hajdúsági Expo (augusztus 12. és 14. között) programtervezetét ismertette Kiss Attila polgármester a szervezőkkel közösen tegnap. Az ehhez kapcsolódó Traktorhúzó Európa Kupára öt országból érkeznek versenytraktorok és csapatok, ezeket bárki megtekintheti majd a boxutcában.

A Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium melletti traktorhúzó-pálya, valamint a négyhektáros kiállítási terület ismét várja a mezőgazdaság és a munkagépek szerelmeseit: ötödik alkalommal rendezik meg a hajdúvárosban a Hajdúsági Expo rendezvénysorozatot – tájékoztattak a szervezők.

Az augusztus 12-én pénteken kezdődő háromnapos esemény fontos állomása a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amit ez évben is a Portfolio.hu szervez. A félnapos konferencián vállalatvezetők, gazdálkodók, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adnak áttekintést a térségi agrárvállalkozások lehetőségeiről, a régió gazdasági kilátásairól és versenyképességéről, illetve a hazai agrárium legaktuálisabb kérdéseiről.

Péntek este megtörténik a „traktorkarneváli” felvonulás a városban, majd a hétvégén a traktorhúzás veszi át a főszerepet sok-sok kísérő programmal. 14 éven aluliak számára ingyenes a rendezvény.

HBN
hirdetés