Magyarország

2008.09.05. 13:59

Az MSZP örül, hogy az SZDSZ hajlandó tárgyalni, de ők a programokról beszélnének

<p>Az MSZP öremmel nyugtázza hogy az SZDSZ Ügyvivői Testülete (ÜT) úgy döntött: elfogadja a miniszterelnök meghívását és leül tárgyalni a kormánypárttal - jelentette ki az MSZP frakcióvezetője pénteken.</p>

Lendvai Ildikó ugyanakkor leszögezte: az SZDSZ-el ellentétben a kormánypárt nem a szakértői, vagy politikai kormány kérdéséről, hanem programokról akar egyeztetni. A szocialista frakcióvezető hangsúlyozta: a két párt tárgyalása megfelelő alkalom lehet arra, hogy "kiderüljön, mi az SZDSZ programja."

Lendvai Ildikó nem válaszolt érdemben a Gyurcsány Ferenc kormányfő távozásáról szóló kérdésekre, mindössze annyit mondott: "nem neveken akarunk lovagolni, hanem programokról akarunk tárgyalni." Az MSZP-s politikus hozzátette: ha végre nyilvánosságra kerül az SZDSZ programja, akkor lehet beszélni a két párt programjainak összeegyeztetéséről.

Lendvai elmondta: Gyurcsány Ferenc az MSZP elnöke a pártelnöki kabinet vezetőjét bízta meg a két párt közötti tárgyalások megszervezésével és Lamperth Mónika a hétvégén fel is veszi a kapcsolatot az SZDSZ-el.

Fodor Gábor az SZDSZ elnöke a párt pénteni ÜT-ülése után jelentette ki, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége elfogadja a miniszterelnök tárgyalásra szóló meghívását, de szakértői kormányról akarnak konzultálni.

· Az MSZP a programokról
· Az SZDSZ a szakértői kormányról
· Gyurcsány adócsökkentést tervez
· Gyurcsány átfogó javaslata
· Magyarország hírei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!