A Toyota az Egyesült Királyságbeli Burnastonban az új Auris gyártásának beindítását ünnepli

A Toyota az Egyesült Királyságbeli Burnastonban az új Auris gyártásának beindítását ünnepli
A vadonatúj Auris gyártásának mai beindításával a Burnaston üzemben a Toyota tekintélyes gyártási volumene új szintre lépett az Egyesült Királyságban.

Dr. Vince Cable üzletfejlesztési és innovációs miniszter elismerő szavakkal nyilatkozott a Toyota folyamatos angliai befektetéseiről, amelyek hamarosan újabb eredményt is hoznak, hiszen az üzemben jövőre megkezdődik az új Auris Touring Sports modell gyártása is.

Didier Leroy, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója beszédében kihangsúlyozta az Egyesült Királyság fontosságát a vállalat európai jármű- és motorgyártó stratégiájában. “20 évvel ezelőtt a Toyota az Egyesült Királyságot választotta elsődleges gyártási központjául Európában, és rendszeresen jelentős befektetésekkel gondoskodott a TMUK fejlesztéséről és kapacitásának bővítéséről.”

“Az új Auris európai stratégiánk kulcsfigurája, és várakozásaink szerint megerősíti majd értékesítési eredményeinket a családi autók piacán. Ez az autó különleges ajánlatot jelent a kategóriában, hiszen benzines, dízel és full hybrid hajtással is megrendelhető, ráadásul a kínálatban a ferdehátú kivitel mellett az új Touring Sports kombiváltozat is megjelenik.”

“A TMUK munkatársai Burnastonban és a Deeside motorgyárban folyamatosan bizonyítják, hogy képesek a legkiválóbb minőséget és a leghatékonyabb gyártást biztosítani – márpedig e szoros versenyben ez létfontosságú pozíciónk további erősítéséhez. Az új Aurishoz kapcsolódó befektetéseinknek köszönhetően pedig nemcsak a TMUK munkatársainak számát sikerült növelnünk, hanem beszállítóinknál is további munkahelyek létesültek.”

A Toyota mintegy 185 millió angol fontot (körülbelül 230 millió eurót) invesztált az új Auris ötajtós és Touring Sports kombi változatainak gyártásába a TMUK-nál – s ebből az összegből mintegy 85 millió angol fontot (körülbelül 105 millió eurót) a beszállítói lánc kapott meg. Ezzel a Toyota által 1992 óta az Egyesült Királyságban eszközölt befektetések teljes összege meghaladja a 2,1 milliárd angol fontot (2,6 milliárd euro). Az új projekt a foglalkoztatás terén is előrelépést jelent; a TMUK 800 próbaidős munkást alkalmaz, s a vállalat mindannyiuknak felajánlotta a Toyota gyártási szakmai képzését.

Tony Walker, a TMUK vezérigazgató-helyettese kijelentette: “Nagy nap ez a TMUK életében. Az új Auris gyártásának beindítása Burnastonban azt bizonyítja, hogy munkatársaink folyamatos fejlődése révén üzemünk a világ legjobb gyártólétesítményei közé került. Az, hogy a Toyota választása ránk esett, nem csupán a TMUK, hanem az egész brit gyáripar számára is számára megtisztelő.”

“Munkatársainkat illetően különös büszkeséggel tölt el, hogy mindannyian lehetőséget kaptunk a Toyota gyártási folyamatainak tanulmányozására, ami által tovább fejleszthetjük szakmai képességeinket; ez értékes ismereteket és komoly előrelépést jelent az gépjárműipar világában.”

Az új Auris és Auris Touring Sports az Avensis és az Avensis Tourer modellekkel együtt készül a burnastoni üzemben. Ezek a legújabb modellek a gyár termelésében, ahol a gyártás 1992-es megkezdése óta több mint 3,25 millió autó készült. A TMUK által gyártott járművek túlnyomó része Európában talált gazdára, és így lesz ez az új Auris esetében is.

Az új Auris és Auris Touring Sports benzines, dízel és full hybrid hajtású változatai egyaránt Burnastonban készülnek majd; abban az üzemben, amely Európában elsőként gyártott nagy sorozatban hibrid autót – az Auris Hybrid modellt 2010-től. Az új Aurisba beépített motorok egy részét – nevezetesen a hibrid változatban használt 1,8 literes egységet – Deeside-ban szerelik össze. A Toyota legmodernebb öko-üzemei közé tartozó Burnaston gyárban továbbra is elsőrendű fontosságot élveznek a hatékony környezetvédelmi eljárások, amelyek révén jelentősen csökkenthető az üzem működéséből adódó károsanyag-kibocsátás, hulladéktermelés és energiahasználat.

 

(forrás: toyota.hu)

Címkék: