A Totál Hungária Kft. vezetője cáfolta, hogy nem volt üzemanyag a debreceni reptéren

A Totál Hungária Kft. vezetője cáfolta, hogy nem volt üzemanyag a debreceni reptéren
Debrecen. – Annak ellenére, hogy vasárnap reggel egy nagy mennyiségű, nem tervezett igényt kellett kiszolgálnunk (a világ legnagyobb szállítóhelikoptere aznap távozott a Bruce Willis-film fővárosi forgatásáról, s Debrecenben tankolt – a szerk.), elegendő üzemanyag állt rendelkezésre a légimentőknek és a Wizz Air hétfői járatának feltöltésére – reagált a lapunkban megjelentekre Fikret Yildiz, a Totál Hungária Kft. ügyvezetője.

Arról tájékoztatott, társaságuk még július 4-én értesítette a debreceni repülőteret (melyet a cég szerint 5-én vissza is igazoltak), hogy a tartályok időszakos hitelesítése miatt azokat le kell üríteni, s erre július 9–10-ét tűzték ki, ez idő alatt pedig tartályautóban állt rendelkezésre több mint 16 ezer liter üzemanyag. Azóta egyébként már kedd délelőtt újra feltöltötték azokat.

– A nem várt tankolás miatt a tartályautó fenékkészletét kellett használni a Wizz Air repülő feltöltésére, ami technológiailag hosszabb időt igényelt. Ezt a helyszínen tartózkodó műszaki kollégánk közbenjárásának is köszönhetően mintegy 30 perc alatt lebonyolítottuk. Információink szerint azonban a további, mintegy 20 perces késedelmet a kifutópályán megjelenő madarak eltávolítása okozta – állt Fikret Yildiz lapunknak küldött állásfoglalásában.

 

Átlag 11-16 perc

A Totál Hungária Kft. ügyvezetője visszautasította Meleghegyi Tamás József, az Airport-Debrecen Kft. vezetőjének keddi lapszámunkban megjelent azon kijelentését is, hogy késéseket okoztak volna a Londonba tartó járatoknak.

„Az eddigi töltések dokumentációja alapján átlagosan 11 perc alatt kerültek megtöltésre a Wizz Air járatai, míg a legnagyobb mennyiség is csak 16 percet vett igénybe” – tudatta a Totál vezetője, hangsúlyozva: a hétfői 30 perces töltési többletidő alatt munkatársuk folyamatos kapcsolatban volt a Wizz Air ügyfélszolgálatával, és minden lépésről első kézből tájékoztatta őket.

 

Személyes találkozó

Kiemelte, eddig és ezután is a szerződésben leírtak szerint biztosítják az üzemanyagot, s törekszenek a mindkét fél számára elfogadható együttműködésre, melynek érdekében kedden személyes találkozót kezdeményeztek az Airport Debrecen vezetőségével. Fikret Yildiz szerint az sem igaz, hogy Meleghegyi „számtalanszor kereste meg a Totál ügyvezetőjét, sikertelenül”. – Két alkalommal érkezett hivatalos megkeresés, mindkettőt megválaszoltuk – tudatta. HBN-FÁ

Előzmény: Nincs üzemanyag a debreceni repülőtéren – Az igazgató a szerződésbontást fontolgatja

 A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .