A törvény legfeljebb 30 millió forintig engedi…

Debrecen – Quaestor- és Hungária-­kárrendezés: a kárrendezési alap kiküldte az értesítő leveleket.

A kárrendezési alap március 31-ig megvizsgálta a Quaestor- és Hungária-kötvényesek kérelmeit. A kárrendezési jogosultságról és a kifizethető összegről szóló levelet a napokban kapja meg közel 32 ezer kérelmező.

Megkapták írásban

A kifizetések a levél kézhezvételétől számított 30 napos határidő leteltét követően kezdődhetnek meg. Az alap a kérelmet benyújtók 98 százalékának értesítést küldött a vizsgálat eredményéről. A többi kérelem esetében a kárrendezés feltételeinek megállapítása még folyamatban van. A kárrendezésként fizethető ellenérték ismeretében a károsult dönthet úgy, hogy a kárrendezés lehetőségével nem kíván élni. Ebben az esetben kérelmét írásban visszavonhatja a levél kézhezvételét követő 30 napon belül. A kárrendezési összeg kifizetése a kérelmek visszavonására biztosított határidő leteltét követően kezdődhet meg. Az új kárrendezési törvény a kárrendezés ellenértékének meghatározásakor a kötvények vásárlásakor megfizetett összeget, de legfeljebb 30 millió forintot vesz alapul.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés