Helyi közélet

2014.07.21. 10:29

Újra tizenketten ülnek a pásztorok asztalánál

Hajdúnánás - „Izmos” Tóth Józsefet a hétvégén választották be a Hortobágy Örökös Pásztorai közé.

Hajdúnánás - „Izmos” Tóth Józsefet a hétvégén választották be a Hortobágy Örökös Pásztorai közé.

Újra tizenketten ülnek a Hortobágy Örökös Pásztorainak asztalánál, miután szombaton Hajdúnánáson a társaság tagjává választották „Izmos” Tóth József juhászt.

Tóth József Balmazújvároson született 1954-ben. Kónyán vált a gyermek, a fiatal férfi a pásztorkodás szerelmesévé. 1968-tól a Hortobágyi Állami Gazdaság juhásza. 1996-ig merinóval foglalatoskodott, majd a racka juhokat bízták rá. Magas, szikár alakja ihlette az „Izmos” ragadványnevet, amelyet mind a mai napig nem tagad meg. A hortobágyi kihajtási és behajtási ünnepek, gulyásversenyek és lovasnapok közismert juhászarca, aki számos filmben is hírelte, híreli, népszerűsíti Hortobágyot – hallhatták a nánási pásztorételfőző versenyen a résztvevők Gencsi Zoltánnak, Hortobágy alpolgármesterének méltatását.

HBN


Az „örökös pásztorok”

Árvai Sándor juhász (Lénárddaróc), Dankó Imre juhász (Sáránd), id. Garai János csikós (Hortobágy), id. Garai Lajos csikós (Hortobágy), Kordás János csikós (Balmazújváros), Máró Gábor gulyás (Hajdúnánás), Molnár Imre gulyás (Hortobágy), Molnár Sándor gulyás (Balmazújváros), Németi János juhász (Balmazújváros), Oláh István juhász (Hajdúböszörmény), Tóth Gyula juhász (Hajdúszoboszló), Tóth József juhász (Hortobágy).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában