A tornacsarnok és az iskola új köntöst kapott

A tornacsarnok és az iskola új köntöst kapott
Biharkeresztes – Az oktatási-nevelési feladatok ellátásában jelentős térségi szerepkörrel rendelkeznek. Az általános iskola és a tornacsarnok felújítására, korszerűsítésére nyert közel 180 millió forint uniós forrást Biharkeresztes.

A fejlesztéssel kapcsolatban Barabás Ferenc polgármester kiemelte, hogy az egyik legfontosabb jelentősége a beruházásnak, hogy többek közt az energetikai korszerűsítések miatt egyszerre növekszik a komfortérzet és válik gazdaságosabban fenntarthatóvá az intézmény. Ezzel a térségben elfoglalt szerepét tudja erősíteni a város.

A fejlesztés során a Széchenyi utcai Általános Iskolán, és a Hősök tere 12. szám alatti tornatermen külső hőszigetelést, homlokzat-színezést, a tetőszerkezet-felújítást végeztek. A tornatermi vizesblokk teljes körű felújítását, a Hősök tere 15. alatti Bocskai István Általános Iskolán külső hőszigetelést, homlokzat- színezést és külső nyílászárók cseréjét valósították meg. Mindegyik helyszínen teljes körű akadálymentesítés történt.

A Bocskai István Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat biharkeresztesi székhely mellett két tagintézménnyel Bojton és Nagykerekiben működik. A Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint az Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tovább erősíti a helység kistelepüléseket is felölelő, oktatási vezető szerepét.

HBN